Для виготовлення сирів із закритою структурою (на 50 л та 100 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    12 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    низкая
  • Газоутворювальна здатність:
    отсутствует
  • Кислотоутворювальна здатність:
    средняя

75 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна негазоутворююча закваска призначена для виготовлення м'яких (розсольних), фети, сиру, сиру із закритою структурою без глазків. Вона має середні протеолітичні та ароматоутворюючі здібності.

За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати в домашніх умовах такі сири, як Гауда, Фета, зернистий сир, Чешир, Пивний сир, Дербі, сири з козиного молока.

Склад:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Streptococcus thermophilus

Норма витрати: 0,15 г закваски для виготовлення сиру із 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.

Температура інкубації: 26-37 °С

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: мезофільно-термофільна закваска XPL-30 (Хансен)

Дозування: кількість закваски для внесення необхідно вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Також слід звірятись із рецептом конкретного сиру.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям її необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Dalton (Італія)

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Сергій / 29.12.2022
Для Качоти підійде?
Администратор Светлана
Закваска підійде для сиру качота.
Ирина / 05.02.2022
Скажите пожалуйста, подходит ли эта закваска для творога из козьего молока? И сколько нужно вносить для 3л молока?
Администратор Светлана
Данная закваска подходит для всех видов молока, в том числе и для козьего. На 3 л молока необходимо 0,05 г сухой закваски
Галина / 23.10.2021
Скажите,пожалуйста, эта закваска подходит для сметаны или лучше XPL-30.Зараннее благодарю
Администратор Светлана
Для сметаны лучше использовать мезофильно-термофильную закваску XPL-30 Хансен
Оксана / 23.09.2021
Подскажите,подойдет эта закваска для Маасдама,Манчего,для сыров второго нагревания?Спасибо.
Администратор Светлана
Данная закваска подходит для сыров с высокой температурой второго нагревания

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільно-термофільна закваска, мезотермофільна закваска для сиру, мезо-термофільна закваска, мезотермофільна культура, закваска мезотермофільної культури, італійська закваска для сиру, закваска для твердого сиру, закваска для м'якого сиру

Рекомендуємо почитати

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Факторы влияющие на образование ГЛАЗКОВ в сыре
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..