Для сирів швейцарського типу з козячого та овечого молока (на 200 л та 1000 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    14 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Газоутворювальна здатність:
    середнє

262 грн. 236 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна закваска Alp D - це концентрована ліофілізована культура для прямого внесення в молоко з профілем сквашування від помірного до швидкого для твердих і напівтвердих сирів з повільним і невеликим утворенням СО2. У складі культури присутні бактерії Lactobacillus helveticus та Lactobacillus lactis , що сприяють покращенню аромату сирів.

Через повільне зброджування цитратів відбувається повільне утворення невеликої кількості вуглекислого газу. Має більш високий рівень протеолітичної активності, ніж чисто мезофільні культури, що сприяє поліпшенню аромату напівтвердих і твердих сирів.

Для отримання сирів з великими глазками мезофільно-термофільну закваску Alp D слід використовувати спільно з пропіоновими бактеріями, які дадуть сиру характерний солодкуватий смак, красиві великі очі і приємний аромат. Дана закваска рекомендована для сирів: Пармезан, Маасдам, Емменталь, Качоковалло, Тет-де-Муан, Грюйєр, Альпійський сир та ін. Багато перевірених рецептів сирів ви знайдете в нашому КАТАЛОГУ

Склад:

  • Lactococcus lactis підвид lactis
  • Lactococcus lactis підвид cremoris
  • Lactococcus lactis підвид lactis біозагін diacetylactis
  • Streptococcus thermofillus
  • Lactobacillus helveticus
  • Lactobacillus lactis

Рекомендоване дозування:

  • напівтвердий сир - 10-15 DCU на 100 л молока, що переробляється
  • твердий сир - 7-10 DCU на 100 л молока, що переробляється

Тип закваски: мезофільно-термофільна (на посилання відкриється список мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-1400 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Лидия / 07.04.2021
Для какого сыра Вы рекомендуете эту закваску?!
Администратор Светлана
Мезофильно-термофильная закваска CHOOZIT Alp D LYO 100 DCU рекомендуется для сыров альпийской группы с длительной выдержкой: пармезан, томм, альпийский.
Наталия / 19.05.2019
А есть ли фасовка на 500 литров молока?
Администратор Светлана
Закваска Alp D в Украине представлена только в объеме 100 DCU, на 50 DCU нет.
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан (Голова Монаха, Тет-де-мон) - рецепт приготовления
Тет-де-муан ("Голова монаха", фр.) - это довольно редкий и дорогой швейцарский полутвердый сыр из коровьего молока, который производится в маленьких головках-бочонках, весом не более 900г, завернутых в фольгу, и зреет от 2.5 до 6 месяцев. Сыр эт..
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан - это итальянский сыр, получивший свое название от регионов-производителей (Парма и Реджио-Эмилия). Законодательство Евросоюза запрещает применение название «Пармезан» для сыра, изготовленного за пределами региона.Оригинальное название ..
Грюйер (рецепт приготовления)
Грюйер (рецепт приготовления)
Грюйер - традиционный твердый сыр из коровьего непастеризованного молока. Свое название сыр берет от одноименной швейцарской деревушки (Gruyere). У Грюйера более плотная и зернистая текстура, чем у Эмменталя, и более темно-желтое тесто. Корочка ..
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье (рецепт приготовления)
Морбье - это французский неварено-прессованный сыр из коровьего молока. Яркая отличительная черта Морбье – черная полоска поперек диска. Она образовалась  потому, что в процессе приготовления известного сыра Comte, у фермеров оставался свеж..
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр (рецепт приготовления)
Альпийский сыр - также известный как горный сыр или alpage сыр, альпийский сыр производится в горах из молока животных, которые паслись на высоких горных пастбищах. Альпийский сыр может относиться к швейцарскому, французскому или итальянскому сы..

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільно-термофільна закваска CHOOZIT Alp D LYO 100 DCU Даніско, закваски Даниско в Україні, купити закваску Alp D Даниско, закваски Danisco, купити закваски Danisco в Україні, пліснява для сиру, закваска для твердого сиру Даниско

Рекомендуємо почитати

Созревание и хранение сыра

Созревание и хранение сыра

После приготовления в..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Дефекты сыра и как их избежать