Пліснява Penicillium Candidum призначена для виготовлення сирів з білою пухнастою пліснявою типу Камамбер, Брі, Валансе, всі козячі сири з пліснявою, сири з блакитними прожилками. Зазвичай використовується у поєднанні з пліснявою Geotrichum Candidum.
Спочатку Geotrichum Candidum швидко поширюється поверхнею сиру і запобігає зараженню патогенними спорами, потім поверх неї виростає пухнаста біла пліснява Penicillium Candidum. Культура також запобігає розвитку мукорових грибів.
Склад: Penicillium Candidum
Норма витрати: 0,15 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: біла пліснява Penicillium Candidum, біла пліснява для сиру, пліснява для сиру бри, пліснява для сиру камамбер, пліснява РС, закваски Даниско, пліснява та закваски Danisco, закваски Хансен, закваски та пліснява Hansen, закваски Даниско