Пропіонові бактерії для великих очків у сирі на 100 л та 1000 л
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    9 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Газоутворювальна здатність:
    висока

109 грн.
Є в наявності

Пропіонові бактерії Danisco Eyes 2 - це 100% Propionibacterium frendenreichii підвид Shermanii, використовуються в швейцарських сирах типу Маасдам, Емменталь, Грюйер, Ярлсберг, та інші. Культура сприяє утворенню характерних вічок та формуванню аромату в готовому продукті.

Пропіонова кислота і газ СО2 виробляється шляхом зброджування молочною кислотою, що виробляється мікроорганізмами основної культури (переважно Streptocooccus thermophilus і Lactobacillus bulgaricus), тому рекомендується використовувати пропіонові бактерії разом із термофільними заквасками або мезофільно-термофільними заквасками. З їхньою допомогою ви зможете приготувати справжні швейцарські сири.

А якщо ви хочете посилити розвиток пропіонових бактерій та отримати солодкий смак сиру, то використовуйте закваски у складі яких є бактерії Lactobacillus helveticus

Склад: Propionibacterium frendenreichii підвид Shermanii

Рекомендоване дозування:

  • Тверді сири типу "Емменталь" – 0,02-0,1 D на 100 л молока
  • Швейцарський сир – 0,01-0,02 D на 100 л молока
  • Напівтверді сири типу "Маасдам" – 0,1-0,3 D на 100 л молока

Тип закваски: пропіонові бактерії (на посилання відкриється список пропіонових заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 2 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000-1500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Юрий / 28.03.2021
Здравствуйте, Светлана.
Благодарю за ответ.

Интересует на 50 и 100л молока.


Администратор Светлана
С пропионовыми бактериями объемом от 50 л до 200 л молока можно ознакомиться здесь https://dom-gastronom.com.ua/zakvaski-i-pleseni-dlja-sirodelija/vspomogatelnie-i-zashhitnie-zakvaski/propionovie-bakterii
Здравствуйте, Светлана. / 26.03.2021
А когда у Вас можно будет купить этот товар?
Администратор Светлана
Пропионовые бактерии Даниско Choozit Eyes 2 пока не завозят в Украину. Есть варианты пропионовых культур других фирм производителей на 50л, 100л, 200 л и 500л молока.
Наталия / 24.09.2019
А можно ли добавить в качотту , и отразиться ли во вкусе??! Спасибо
Администратор Светлана
В качотту можно добавить в качестве вспомогательной ароматообразующей культуры. Вкус станет сладковатый с ореховой ноткой. Но в таком случае качотту необходимо отправить на созревание около 30 суток.

Рекомендовані товари

Мітки: Пропіонові бактерії, пропіоні, сир з великими очками, сир з великими дірками, закваска пропіонова, закваска для сиру, пропіонокислі бектерії для сиру, молочнокислі бактерії, газоутворювальна закваска для сиру, закваски Даниско, закваски Хансен

Рекомендуємо почитати

Созревание и хранение сыра

Созревание и хранение сыра

После приготовления в..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Дефекты сыра и как их избежать
Факторы влияющие на образование ГЛАЗКОВ в сыре