Проти зростання клостридій та пізнього спучування сиру (на 100 та 1000 л)

87 грн.
Є в наявності

До складу захисної закваски LC 4P1 входять спеціально відібрані штами Lactobacillus casei, що перешкоджають росту Clostridium ssp., таким чином запобігаючи маслянокислому бродіння в сирі.

Захисна закваска LC 4P1 є допоміжною, тому використовується у поєднанні з основними заквасками. Висока концентрація лактобактерій Lactobacillus casei сприяє прискоренню процесу розщеплення білка, зменшуючи термін витримки сиру.

ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати спільно з основною закваскою як захисна культура і прискорювач дозрівання сиру!

Склад: Lactobacillus casei

Норма витрат :

  • М'який сир: 1 dos 100 літрів молока
  • Напівтвердий сир: 1 dos на 100 літрів молока
  • Твердий сир: 1 dos на 100 літрів молока

Оптимальна температура для зростання: 25-45 ° С

Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ: Захисна закваска  LPRA (Сакко)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 doses (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Таисия / 23.02.2023
Будет ли эта закваска на меньший объем молока?
Администратор Светлана
На 100 л молока будет через пару недель.
Наталія / 20.10.2022
Чи підійде ця закваска для камамберу?
Администратор Светлана
Всі захисні закваски не підходять для сирів із пліснявою.
Оксана / 01.09.2022
Чи можна її використовувати для Маасдама? Вона не вплине негативно на життєдіяльність пропінових бактерій?
Администратор Светлана
Захисна закваска не впливає на дію основної закваски та пропіонових бактерій. Захисну культуру можна використовувати в Маасдамі тау всіх видах сирів із витримкою.
Алла / 04.12.2021
Яка наразі дата виготовлення?
Администратор Светлана
На данный момент срок годности защитной закваски с ускорителем созревания Lyofast Lactobacillus casei LC 4 P1 до ноября 2022 года
Ирина / 15.06.2021
Какая из двух защитных заквасок лучше защищает. Эта или Защитная закваска Сакко Lyofast LPRA . Спасибо за ответ.
Администратор Светлана
Защищают обе закваски одинаково.
Аксения / 07.02.2021
Здравствуйте!
Когда будет защитная закваска больше одной дозы?
Администратор Светлана
Ожидаем в конце марта 2021 г.
Лариса / 22.12.2020
Когда будет в наличии на 10доз?
Администратор Светлана
Новое поступление защитной закваски с ускорителем созревания Lyofast Lactobacillus casei LC 4 P1 будет в феврале 2021 г.
Чеддер (рецепт приготовления)
Чеддер (рецепт приготовления)
Чеддер - это самый знаменитый английский сыр. Это классический твердый сыр из пастеризованного коровьего молока с плотной, крошащейся текстурой, имеющий бледновато-желтый цвет теста. Некоторые фермеры подкрашивают Чеддер натуральным красителем а..
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан (рецепт приготовления)
Пармезан - это итальянский сыр, получивший свое название от регионов-производителей (Парма и Реджио-Эмилия). Законодательство Евросоюза запрещает применение название «Пармезан» для сыра, изготовленного за пределами региона.Оригинальное название ..
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам (рецепт приготовления)
Маасдам - это голландский сыр с большими глазками и запоминающимся сладковато-ореховым вкусом. Маасдам имеет очень пластичную структуру, превосходен в нарезке, отлично плавится и повсеместно используется в кулинарии. Маасдам - это довольно молод..
Эмменталь (рецепт приготовления)
Эмменталь (рецепт приготовления)
Эмменталь - твердый швейцарский сыр с большими круглыми глазками размером с орех, традиционно изготавливаемый из непастеризованного коровьего молока. Характерная особенность этих сыров — крупные «глазки», которые формируются благодаря дейст..

Рекомендовані товари

Мітки: Захисна закваска з прискорювачем Lyofast Lactobacillus casei LC 4 P1, прискорювач для дозрівання сиру, закваска Сакко, закваска для сиру Сакко, захисна закваска для сиру, прискорювач дозрівання сиру купити Україна

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Дефекты сыра и как их избежать
Причины раннего вспучивания сыров в первые 5-10 суток