Тут зібрані найпопулярніші рецепти сирів, які можна приготувати вдома. Усі рецепти містять перелік необхідних інгредієнтів, обладнання та покрокову інструкцію приготування.
Важливо пам'ятати, що з магазинного пакетованого молока сир варити не можна - на молокозаводах пастеризація проводиться за високих температур, внаслідок чого відбувається денатурація білка, і сир просто не сформується. Ви можете придбати сире фермерське молоко і пастеризувати його самостійно, нагріваючи до 72-73°С, треба витримати 20 секунд, після чого остудити якнайшвидше. Також, можна проводити цю маніпуляцію при t = 65-68 ° С, але це буде трохи довше - 20 хвилин, прискорити процес не можна, тому що не всі патогенні бактерії загинуть.
Смачних сирів!