
Рецепт приготування ряжанки:
- Томління молока: нагріти молоко до температури 90-95°С і томити на повільному вогні або в духовці протягом 2-4 годин. Молоко повинно набути бежевого кольору і карамельного аромату.
- Остудити томлене (топлене) молоко до температури 38-42°С, внести закваску для ряжанки і добре перемішати.
- Створити теплоізоляцію ємності з молоком. Основне завдання, щоб температура молока була тривалий час не нижче 38°С і не вище 42°С. При більш низькій температурі ряжанка вийде більш рідкою, буде тягнутися і знадобиться більше часу для заквашування.
- Час приготування ряжанки 6 - 8 годин. Після цього перевірте ряжанку - якщо молоко повністю заквасилося, можете прибирати продукт в холодильник, якщо процес заквашування ще не зовсім завершений, то дайте молоку постояти ще 1-2 години. Після закінчення приготування необхідно відразу охолодити, для того, щоб зупинити процес ферментації.
Показано з 1 по 4 із 4 (всього сторінок: 1)