Для щільного густого йогурту та ряжанки (на 200 л та 1000 л)

198 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска YO-MIX 495 / YO-MIX 496 - це культура прямого внесення для приготування йогурту, грецького йогурту, ряжанки та кисломолочних продуктів. Йогурт готується з пастеризованого молока, ряжанка – з топленого.

У складі закваски YO-MIX 495 містяться штами, що виробляють екзополісахариди, які сприяють формуванню гладкої та густої текстури. Дана культура демонструє хороший контроль синьорезису (відділення сироватки в процесі зберігання), а також може використовуватися в рецептурах із цукром.

Головна перевага закваски YO-MIX 495: отримання щільного гладкого йогурту з м'яким смаком без відділення сироватки у процесі зберігання.

Закваски YO-MIX 495 та YO-MIX 496 - ротаційні

Рекомендована температура для сквашування: 37 - 43 ºС

Склад:

  • Streptococcus thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii підвид bulgaricus

Спосіб приготування домашнього йогурту:

  1. Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 40 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
  2. Заквашувати при температурі 40 ºС протягом 6-8 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
  3. Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте йогурт на готовність вже за 4-6 годин.
  4. Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб йогурт не перекис.

Рекомендоване дозування:

  • йогурт, кисломолочний продукт - 10-20 DCU на 100 л молока, що переробляється

Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Світлана / 27.07.2024
Добрий день. Роблю з вашою закваскою YF-L 812 виходить не слизький йогурт, що нам подобається. Чи з закваскою YO-MIX 495 теж буде не слизький, щоб не тягнувся.
Администратор Светлана
Для того, щоб йогурт не тягнувся, треба підпримувати стабільну температуру заквашування на рівні 40 градусів. Коли під час заквашування температура знижується, утворюється тягучість. Закваски YF-L 812 та YO-MIX 495/YO-MIX 496 аналогічні.
Лидия / 07.04.2021
Подскажите пожалуйста для творога YO-MIX 495 подойдёт?! (хочется не кислый ароматный творог, делала из живого йогурта очень ароматный творог вышел).
Для брынзы из козьего молока эта закваска подходит, посоветуйте. Спасибо
Администратор Светлана
Термофильная закваска YO-MIX 495 Даниско 100 DCU используется для приготовления йогурта, ряженки и простокваши. Для получения вкусного и не кислого творога лучше ипользовать мезофильную закваску Probat 222 https://dom-gastronom.com.ua/zakvaski-i-pleseni-dlja-sirodelija/mezofilnie-zakvaski/mezofilnaja-zakvaska-probat-222

Рекомендовані товари

Мітки: Термофільна закваска YO-MIX 495 Даниско 100 DCU для йогурту та кисломолочних продуктів, купити термофільну закваску Даниско в Україні, термофільна закваска з болгарською паличкою купити Україна, купити закваски Даниско в Україні, закваски Даниско Україна

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..