Термофільна закваска YO-MIX 495 / YO-MIX 496 - це культура прямого внесення для приготування йогурту, грецького йогурту, ряжанки та кисломолочних продуктів. Йогурт готується з пастеризованого молока, ряжанка – з топленого.
У складі закваски YO-MIX 495 містяться штами, що виробляють екзополісахариди, які сприяють формуванню гладкої та густої текстури. Дана культура демонструє хороший контроль синьорезису (відділення сироватки в процесі зберігання), а також може використовуватися в рецептурах із цукром.
Головна перевага закваски YO-MIX 495: отримання щільного гладкого йогурту з м'яким смаком без відділення сироватки у процесі зберігання.
Закваски YO-MIX 495 та YO-MIX 496 - ротаційні
Рекомендована температура для сквашування: 37 - 43 ºС
Склад:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii підвид bulgaricus
Спосіб приготування домашнього йогурту:
- Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 40 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
- Заквашувати при температурі 40 ºС протягом 6-8 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
- Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте йогурт на готовність вже за 4-6 годин.
- Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб йогурт не перекис.
Рекомендоване дозування:
- йогурт, кисломолочний продукт - 10-20 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
- Термофільна закваска для йогурту YF-L 812 (Хансен)
- Термофільна закваска для йогурту YC-X11 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Для брынзы из козьего молока эта закваска подходит, посоветуйте. Спасибо
Мітки: Термофільна закваска YO-MIX 495 Даниско 100 DCU для йогурту та кисломолочних продуктів, купити термофільну закваску Даниско в Україні, термофільна закваска з болгарською паличкою купити Україна, купити закваски Даниско в Україні, закваски Даниско Україна