- Доступно:15 шт.
Термофільна закваска YF-L 812 фірми Хансен призначена для приготування рівного, некислого, густого йогурту (без слизу завдяки болгарській паличці). Йогурт готується з пастеризованого молока, ряжанка – з топленого.
Культура YF-L 812 виробляє йогурт з дуже ніжним смаком та ароматом, дуже високою в'язкістю та дуже низьким рівнем нарощування кислотності після сквашування. Закваска YF-L 812 підходить для виробництва термостатних, резервуарних та питних йогуртів. У нашій КНИГІ РЕЦЕПТІВ ви знайдете багато варіантів приготування домашніх кисломолочних продуктів.
Термофільна закваска YF-L 812 може також додаватися і при виготовленні сирів з високою температурою другого нагрівання. Якщо в рецептурі сиру є рекомендація щодо використання болгарської палички, то невелику кількість цієї закваски можна додати до основної.
Рекомендована температура для сквашування: 37 - 43 ºС
Склад:
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- Streptococcus thermophilus
Спосіб приготування домашнього йогурту:
- Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 40 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
- Заквашувати при температурі 40 ºС протягом 4 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
- Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте йогурт на готовність вже за 2 години.
- Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб йогурт не перекис.
Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 50 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: купити термофільну закваску Хансен в Україні, термофільна закваска з болгарською паличкою купити Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна, мезофільна закваска Хансен, закваска для йогурту купити Україна