Форми з поршнем під прес використовуються для приготування напівтвердих та твердих сирів, де технологією передбачено примусове пресування сирної головки. На сирну масу, що знаходиться у формі, може «тиснути» до 25 кг, саме тому, їх виготовляють із товстої пластмаси, стінки якої не менше 3 мм. Такі форми мають кришку з високими круглими випусками, щоб на них тиснув прес.
Форми під прес бувають прямокутні, із закругленими краями та кулясті. Для пресування та визрівання твердого або напівтвердого сиру, варіант форми значення не має, скоріше, це данина традиціям та прагнення до різноманітності. Ви можете використовувати для приготування гауди або російського будь-яку форму, яка досить міцна, щоб використовувати її у пресі.
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!