
Рецепт приготовления традиційного кефіра:
- Пастерізоване, стерилізоване або кип'ячене молоко нагріти до температури 25-26°С. Внести закваску для кефіра та добре перемішати.
- Створити теплоізоляцію ємності з молоком. Основне завдання, щоб температура молока була тривалий час не нижче 20°С і не вище 32°С. За нижчої температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
- Приготування кефіру може бути від 10 до 20 годин. Чим вище температура (26-32°С), тим швидше процес заквашування та виходить ніжніший кефір. Чим меньше температура (20-25°С), тим повільніше процес заквашування та кефір виходить кисліше.
- Після закінчення приготування необхідно продукт відразу охолодити. Час дозрівання кефіра в холодильнику становить 6-12 годин.
Показано з 1 по 5 із 5 (всього сторінок: 1)