Дає щільну структуру та м'який вершковий смак (на 50 л та 500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    12 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Кислотоутворювальна здатність:
    середня

104 грн.
Є в наявності

Закваска XPL-2 - це мезофільно-термофільна культура з високим ароматоутворенням та середнім набором кислотності для сметани та кефірного продукту густої консистенції.

Що ж таке класичний кефір та кефірний продукт?

  • Традиційний кефір - це кисломолочний продукт, сквашений на грибках кефіру шляхом ферментації. Класичний кефір йде з дріжджами для автентичного смаку та для його приготування використовується закваска Kefir-2 (Хансен). Оптимальна температура приготування становить 26 - 32 ° С протягом 10 - 12 годин до рН 4,60 - 4,50.
  • Сучасний легкий кефірний продукт на заквасці XPL-2 (Хансен) має м'який смак, без дріжджів, густу консистенцію і виражений аромат. Виготовлений простим способом при температурі заквашування 30 - 35 ° С протягом 8 - 10 годин.

Оптимальні режими сквашування: 30 - 35 ° С, 8 - 10 годин.

Склад:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Leuconostoc species
  • Streptococcus thermophilus

Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриються всі мезофільно-термофільні закваски).

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 50 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..