- Доступно:10 шт.
Закваска Kefir DC від фірми Даниско - це ліофілізована концентрована багатоштамова культура, що містить кефірні зерна для прямого внесення в молоко, що переробляється для виробництва кефіру. Застосовується для отримання кефіру з м'яким смаком та високою в'язкістю.
Склад:
- мікрофлора кефірних зерен,
- дріжджі кефіру,
- молочнокислі бактерії (Lactococcus lactis subsp., Leuconostoc sp., Lactobacillus sp., Streptococcus thermophilus)
Рекомендована температура для сквашування: 26 - 32 ºС
Спосіб приготування домашнього кефіру:
- Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 32 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
- Залишіть у теплому не нижче +25°С і не вище +35°С. За більш низької температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
- Дозрівання кефіру 10 – 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру має вийти однорідною. Можлива наявність дрібних молочних пластівців.
- Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити.
Рекомендоване дозування:
- кефір - 1 пакет на 1000 л молока, що переробляється
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 1000 І (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: закваска для кефіру Kefir DC Даніско, кефір Даниско, закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, закваска для кефіру, кефірна закваска, кефірний грибок, приготування кефіру, дріжджі кефіру