Кефір з м'яким смаком та високою в'язкістю (на 100 л та 1000 л)

121 грн.
Є в наявності

Закваска Kefir DC від фірми Даниско - це ліофілізована концентрована багатоштамова культура, що містить кефірні зерна для прямого внесення в молоко, що переробляється для виробництва кефіру. Застосовується для отримання кефіру з м'яким смаком та високою в'язкістю.

Склад:

  • мікрофлора кефірних зерен,
  • дріжджі кефіру,
  • молочнокислі бактерії (Lactococcus lactis subsp., Leuconostoc sp., Lactobacillus sp., Streptococcus thermophilus)

Рекомендована температура для сквашування: 26 - 32 ºС

Спосіб приготування домашнього кефіру:

  1. Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 32 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
  2. Залишіть у теплому не нижче +25°С і не вище +35°С. За більш низької температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
  3. Дозрівання кефіру 10 – 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру має вийти однорідною. Можлива наявність дрібних молочних пластівців.
  4. Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити.

Рекомендоване дозування:

  • кефір - 1 пакет на 1000 л молока, що переробляється

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 1000 І (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Елена / 29.05.2023
Подскажите, пожалуйста, сколько примерно времени занимает процесс сквашивания (температура 24-26°)
Администратор Светлана
Время заквашивания 10 - 12 часов.
Юлія / 06.02.2023
При замовленні даної закваски чи входить до неї рецепт приготування ?
Администратор Светлана
До закваски рецепт не додається, але на сайті вказані основні параметри: температура заквашування 26 °С, час заквашування 10-15 годин.
Таисия / 15.11.2022
Добрый день, скажите пожалуйста 1DCU на 1л молока, это сколько в граммах?
Администратор Светлана
Норма расхода составляет: 0,5 гр на 100 л молока. Значит на 1 л молока необходимо 0,005 г
Таисия / 26.05.2022
Скажите пожалуйста, а сколько вносить закваски если взять мерные ложки?
Администратор Светлана
Норма внесения 0,05 г на 10 л молока
Татьяна / 23.06.2021
Скажите, пожалуйста, если нужно добиться эффекта пьяного кефира (с газиками, щипающего за язык) - эта закваска подойдёт? К сожалению, кефир на других заквасках известных на рынке марок был как йогурт, не более.
Администратор Светлана
Кефир на закваске Kefir DC Даниско получаестя с мягким вкусом без эффекта пьяного кефира.
Ирина / 21.10.2020
Подскажите пожалуйста можна применять закваски для кефира ,йогурта, сметаны в приготовлении сыра? Спасибо.
Администратор Светлана
Закваски специального назначения для кефира, йогурта или сметаны не рекомендуется использовать для сыроделия в качестве основных заквасок. Все закваски характеризуются бактериальным составом, кроме того, они отличаются друг от друга разными видами штаммов бактерий, которые в свою очередь рекомендуются для кисломолочных продуктов или сыроделия, так как дают разную вязкость. Возможно дополнительное внесение заквасок для кисломолочной продукции вместе с основной для сыроделия. Но полная замена специальной закваски для сыра на закваску для кисломолочного продукта не даст отличного результата.
Осетинський сир (рецепт приготування)
Осетинський сир (рецепт приготування)
Осетинський сир – це одна з національних страв Осетії, яка виготовляється як із овечого або козячого, так і незбираного коров’ячого молока. Цей розсільний сир має характерний кислувато-солоний смак з гостринкою, а іноді й гіркою ноткою. Завдяки щільн..
Кефир на закваске
Кефир на закваске
Полезные свойства кефира были известны с давних времен. Современные медики рекомендуют пить кефир при заболеваниях желудочно-кишечного тракта, печени, поджелудочной, при ожирении. Причина, по которой кефир считается полезным для здоровья — это содерж..

Рекомендовані товари

Мітки: закваска для кефіру Kefir DC Даніско, кефір Даниско, закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні, закваска для кефіру, кефірна закваска, кефірний грибок, приготування кефіру, дріжджі кефіру

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

Главная цель созревания&n..