- Доступно:6 шт.
Закваска KEFIR 2 – це симбіотична закваска на основі кефірних грибків. Культура містить мікроорганізми кефірного грибка, утворює аромат, є текстуроутворювачем, виробляє дріжджовий смак та CO2.
Застосування закваски KEFIR 2 полегшує технологічний процес, за винятком етапу додаткового внесення дріжджів. Оптимальна кількість дріжджів вже входить до складу закваски.
Оптимальні температурні режими внесення закваски: 28 – 32 ºС.
Склад:
- Debaryomyces hansenii
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Leuconostoc
- Streptococcus thermophilus
Спосіб приготування домашнього кефіру:
- Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 32 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
- Залишіть у теплому не нижче +28°С і не вище +35°С. За більш низької температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
- Дозрівання кефіру 10 – 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру має вийти однорідною. Можлива наявність дрібних молочних пластівців.
- Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити.
Найближчі АНАЛОГИ: закваска Kefir DC (Даніско)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 100 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: закваска для кефіру KEFIR 2 Хансен, кефір Хансен, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска для кефіру, кефірна закваска, грибок кефіру, приготування кефіру, кефірні дріжджі