Закваска для приготування справжнього кефіру з м'яким смаком (на 100 л та 1000 л)

126 грн.
Є в наявності

Закваска KEFIR 2 – це симбіотична закваска на основі кефірних грибків. Культура містить мікроорганізми кефірного грибка, утворює аромат, є текстуроутворювачем, виробляє дріжджовий смак та CO2.

Застосування закваски KEFIR 2 полегшує технологічний процес, за винятком етапу додаткового внесення дріжджів. Оптимальна кількість дріжджів вже входить до складу закваски.

Оптимальні температурні режими внесення закваски: 28 – 32 ºС.

Склад:

  • Debaryomyces hansenii
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Leuconostoc
  • Streptococcus thermophilus

Спосіб приготування домашнього кефіру:

  1. Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 32 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
  2. Залишіть у теплому не нижче +28°С і не вище +35°С. За більш низької температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
  3. Дозрівання кефіру 10 – 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру має вийти однорідною. Можлива наявність дрібних молочних пластівців.
  4. Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити.

Найближчі АНАЛОГИ: закваска Kefir DC  (Даніско)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 100 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Татьяна / 06.04.2024
Здравствуйте. Срок годности до какого времени?
Администратор Светлана
На данный момент срок годности закваски до ноября 2025 года
Кефир на закваске
Кефир на закваске
Полезные свойства кефира были известны с давних времен. Современные медики рекомендуют пить кефир при заболеваниях желудочно-кишечного тракта, печени, поджелудочной, при ожирении. Причина, по которой кефир считается полезным для здоровья — это содерж..

Рекомендовані товари

Мітки: закваска для кефіру KEFIR 2 Хансен, кефір Хансен, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска для кефіру, кефірна закваска, грибок кефіру, приготування кефіру, кефірні дріжджі

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Производство ТВОРОГА разными способами
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..