Плавлений сир – молочний продукт, який отримується у результаті переробки звичайного сиру. Плавлений сир виробляється з сичужних сирів, домашнього сиру (творогу), масла та інших молочних продуктів із додаванням спецій та наповнювачів шляхом топлення сирної маси за температури 90-95° C у присутності домішок – солей-плавителів.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Сир домашній жирний – 0,5 кг;
- Молоко – 50-60 мл (залежить від вологості сиру);
- Масло вершкове – 70-80 г;
- Сіль-плавитель для плавленого сиру (дозування згідно з інструкцією);
- Сіль за смаком.
ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:
- Каструля;
- Термометр для молока;
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Сіль-плавитель рівномірно розсипати на поверхні сиру.
2. Додати 50-60 мл молока, 70-80 г вершкового масла, дрібку солі та перемішати. Додаванням молока регулюється консистенція сиру. Якщо домашній сир дуже вологий, то краще додати менше молока. Молоко дозволяє збільшити жирність готового продукту.
3. Нагріти масу до 95° C. Для рівномірного нагріву краще використовувати водяну баню. Після нагрівання масу перемішати до однорідної консистенції блендером.
4. Розлити масу по формах. За смаком можна додати паприку, горіхи, зелень та інші смакові домішки.
5. Зберігати у холодильнику.
Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!
20.02.2018