- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:низький
Плавлений сир – молочний продукт, який отримується у результаті переробки звичайного сиру.
Плавлений сир виробляється з сичужних сирів, домашнього сиру (творогу), масла та інших молочних продуктів із додаванням спецій та наповнювачів шляхом топлення сирної маси за температури 90-95° C у присутності домішок – солей-плавителів.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Китай;
- Тип сиру: плавлений.
- Тип молока: з домашнього сиру (творогу) або сиру.
- Текстура: однорідна, рівномірна по всій масі, на розрізі – відсутність рисунку.
- Колір: від білого до жовтуватого.
- Смак: сирний, з кислинкою
- Термін визрівання: свіжий сир.
Склад комплекту для приготування плавленого сиру з домашнього сиру :
1. Харчова домішка Е 331
Е 331 – цитрат натрію (натрієва сіль лимонної кислоти) є сіллю-плавителем, що використовується при виробництві плавленого сиру від моменту його винайдення у 1911 році, входить у перелік харчових домішок, дозволених для використання у харчовій промисловості України. Безпечну добову норму споживання для цитрату натрію не встановлено. На сьогоднішній день інформація про його шкідливість відсутня, і він вважається абсолютно безпечним для здоров’я.
НОРМА ВНЕСЕННЯ:
- для приготування плавленого сиру з домашнього сиру (творогу) – 1 % від маси;
- для приготування плавленого сиру з твердого сиру – 2-3 % від маси
Рівень складності приготування: низький
Термін зберігання комплекту: 1 роки за кімнатних умов у щільно закритій тарі далеко від джерел світла та тепла
Вихід готового сиру: 100 % від обсягу молока
Варіанти для замовлення: 100 гр
Інструкція приготування плавленого сиру з кисломолочного сиру (творогу)
Зверніть увагу, що у роздрібній торгівельній мережі багато фальсифікованого домашнього сиру (містить рослинний жир), тому якісного топленого сиру з нього не вийде. Ми радимо використовувати домашній сир, придбаний у «молочників» на базарі.
Удачи Вам в домашнем сыроделии!
Мітки: Сіль-плавитель для плавленого сиру з сиру, плависоль, зробити домашній плавлений сир, домашній плавлений сир, цитрат натрію