Колагенова оболонка Белкозин-універсальний (ОКУ) діаметром 80 мм це одна з популярних колагенових оболонок, яка використовується при виготовленні шинкових і варених ковбас. Така оболонка підходить для варених ковбас типу Докторська, Болонська, Мортаделла, Любительська, для всіх типів шинок, зельців, салямі та сервелатів.
ОКУ — це оболонка з підвищеною еластичністю; для приготування варених, варено-копчених, напівкопчених, сирокопчених, сиров'ялених ковбас і копченостей, а також ковбас з рослинними добавками.
Оболонка паро-газо-димопроникна, термоусадочна, добре зберігає форму ковбасного батона при зберіганні. Для сирокопчених ковбас температура обробки холодним димом не більше 30 °С.
Рекомендації щодо застосування: перед набиванням оболонки Белкозин необхідно замочити в 20% розчині кухонної солі (20% розчин солі = 800 г води + 200 г солі) при кімнатній температурі (20-22) °С протягом 3-5 хвилин. Соляний розчин, з одного боку, зміцнює оболонку за рахунок деякої денатурації білка, а з іншого — робить її міцнішою через витіснення води з білкової структури молекулами солі. Після замочування оболонку необхідно використовувати протягом 30 хвилин.
ВАЖЛИВО: зберігання замоченої оболонки і повторне замочування неприпустимі.
Термообробка: термообробку ковбасних виробів необхідно проводити за традиційною схемою, але слід пам'ятати, що при підвищенні температури обсмажування вище 75-80 ºС відбувається руйнування колагену, що призводить до розриву оболонки. З тієї ж причини початкова температура варіння не повинна перевищувати 65 - 70 ºС протягом перших 20 хвилин. Доварювання проводиться при температурі 75 °С-80 °С.
Відразу після термообробки провести охолодження холодною водою до 22-25ºС в центрі батона.
Читайте в нашому БЛОЗі - «Все про колагенову оболонку: характеристика та особливості термообробки»
Основні характеристики:
- діаметр оболонки - 80 мм
- діаметр батона ковбаси після набивання - 82 - 83 мм
- колір - карамель
- тип оболонки - ОКУ (універсальний)
- довжина - 2 м, 5 м і 10 м на вибір
- фаршеємність - 4,0 - 4,5 кг фаршу на 1 м оболонки
Виробник: «Белкозин», Україна
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Виды оболочек для колбас и сосисок
Оболочки необходимы для п..
Применение ФОСФАТОВ в колбасном деле
Для улучшения качества ко..
Нитритная соль: польза и вред
Пищевая поваренная соль н..
Все о КОЛЛАГЕНОВОЙ ОБОЛОЧКЕ: характеристика и особенности термообработки
Коллагеновые оболочки бли..