- ...
- Головна
- ДЛЯ КОВБАСИ
- Ковбасні оболонки
- Штучні оболонки
- Колагенові оболонки та плівка
Колагенова оболонка БЕЛКОЗИН-легкознімний калібром 65 мм
-
Рейтинг:
- Модель:0479
- Доступно:10 шт.
Білкова оболонка Белкозин-легкознімний (ЛС), калібр якої становить 65 мм, найчастіше використовується для виготовлення цілого ряду варено-копчених, напівкопчених, варених ковбас і ковбас сервірувальної нарізки. Виробляється зі спилка шкур великої рогатої худоби без використання формальдегідів і будь-яких канцерогенних добавок.
ЛС — оболонка зі зниженою адгезією до фаршу; має властивості легкого зняття з ковбасного батона: рекомендується для формування варених, варено-копчених, напівкопчених ковбас і копченостей, а також ковбас з рослинними добавками.
Білкозин-легкознімний калібром 65 мм має знижену адгезію до фаршу, тобто легко знімається з ковбасного батона. Для неї характерні міцність, еластичність, бактеріальна чистота, що вигідно відрізняє її від натуральних аналогів. Від штучних оболонок небілкового походження оболонка Белкозин відрізняється високою паро- і газопроникністю, що сприяє активному «диханню» оболонки, в результаті чого вона не відстає від наповнювача під час дозрівання і зберігання готових ковбасних виробів. Маючи особливу структуру, дана оболонка дозволяє при копченні ароматичним речовинам проникати всередину продукту і зберігати аромат ковбасних виробів протягом усього терміну зберігання.
Оболонка Белкозин має високу фаршеємність, що обумовлено підвищеною еластичністю. Це сприяє збільшенню діаметра батона ковбаси при шприцюванні на 6-9% від номінального діаметра оболонки.
Рекомендації щодо застосування: перед набиванням оболонку Белкозин необхідно замочити в 20% розчині кухонної солі (20% розчин солі = 800 г води + 200 г солі) при кімнатній температурі (20-22) °С протягом 3-5 хвилин. Соляний розчин, з одного боку, зміцнює оболонку за рахунок деякої денатурації білка, а з іншого — робить її міцнішою через витіснення води з білкової структури молекулами солі. Після замочування оболонку необхідно використовувати протягом 30 хвилин. ВАЖЛИВО: зберігання замоченої оболонки і повторне замочування неприпустимі.
ВАЖЛИВО: зберігання замоченої оболонки і повторне замочування неприпустимі.
Термообробка: термообробку ковбасних виробів необхідно проводити за традиційною схемою, але слід пам'ятати, що при підвищенні температури обсмажування вище 75-80 ºС відбувається руйнування колагену, що призводить до розриву оболонки. З тієї ж причини початкова температура варіння не повинна перевищувати 65 - 70 ºС протягом перших 20 хвилин. Доварювання проводиться при температурі 75 °С-80 °С.
Відразу після термообробки провести охолодження холодною водою до 22-25ºС в центрі батона.
Читайте в нашому БЛОЗі - «Все про колагенову оболонку: характеристика та особливості термообробки»
Основні характеристики:
- діаметр оболонки - 65 мм
- діаметр батона ковбаси після набивання - 66 - 68 мм
- колір - безбарвна
- тип оболонки - ЛС (легкознімний)
- довжина - 2 м, 5 м, 10 м і 100 м на вибір
- фаршеємність - 3,5 - 4,0 кг фаршу на 1 м оболонки
Виробник: «Белкозин», Україна
Ще не було питань.
Рекомендовані товари
Закваска для сиру ТЕТ-ДЕ-МУАН
Колагенова оболонка БЕЛКОЗИН-універсальний калібром 60 мм
Колагенова оболонка БЕЛКОЗИН-універсальний калібром 80 мм (колір - карамель)
Коллагеновая оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 65 мм, 400 м
Тріска для копчення з вільхи, фракція 4–6 мм
Ви дивилися
Закваска для сиру БЛАКИТНА ГАУДА
Коллагеновая пленка для рулетов и колбасы
Мезофільно-термофільна закваска RM 32/RM 34 (Даніско)
Папір для сиру Silidor 40х60 см
Сухий вегетаріанський хімозин CHY-MAX Powder Extra NB (Хансен)
Закваска для сиру ШРОПШИР БЛЮ
Рекомендуємо почитати
Все о КОЛЛАГЕНОВОЙ ОБОЛОЧКЕ: характеристика и особенности термообработки
Коллагеновые оболочки бли..