
Приготування кисломолочного сиру на заквасці
- Молоко (сире, пастерізоване або кип'ячене) необхідно довести до температури +37...40 °С.
- Додайте закваску в молоко, повільно і ретельно перемішайте.
- Залиште для сквашування. Загорніть ємність із молоком у великий рушник або ковдру, щоб зберегти тепло. Залишіть сквашуватися у теплому місці без потоків холодного повітря. Час сквашування 6-8 годин.
- Перевірте готовність. Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – дозвольте продовжити ферментацію ще 1-2 години та перевірте знову.
- Підігрів. Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівайте в каструлі на маленькому вогні (краще водяній бані) протягом 30-40 хвилин при температурі 62 - 65 ° С.
- Зніміть каструлю з плити і дайте охолонути. Перелийте продукт у дренажний мішечок або тканину та підвісьте, щоб відокремити сироватку від сиру.
Показано з 1 по 5 із 5 (всього сторінок: 1)