- Доступно:16 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:низкая
Закваска для сиру та сметани STM 211 - складається з мезофільних та термофільних культур. Мезофільні культури здійснюють активацію кисломолочного процесу і беруть участь у забезпеченні вологоутримуючої здатності згустку. Закваска містить нев'язкі термофільні культури, які скорочують час сквашування до 6 годин, надають продукту чистого, кисломолочного смаку. Завдяки оптимальному співвідношенню молочнокислих штамів у процесі виробництва сиру відбувається хороше відділення сироватки.
Закваска рекомендується для виробництва кисломолочного сиру, зерненого сиру (домашній сир), сирних виробів, м'яких ароматних сирів при прискореному способі виробництва.
Закваски STM 211, STM 370, STM 480 є ротаційними.
Температура сквашування: 34 °С
Час сквашування: 6 - 8 годин
Склад:
- Streptoсoссus salivarius ssp. thеrmophilus,
- Laсtoсoссus laсtis ssp. laсtis,
- Lactoсoсcus laсtis ssp. сrеmoris,
- Laсtoсoссus laсtis ssp. laсtis biоvar diaсetylaсtis,
- Lеuсonostoс mеsеntеroidеs.
Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: закваска для кисломолочного сиру ХМТ-3 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: ALCE GROUP, Італія
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.