Для ароматного домашнього сиру, м'якого та напівтвердого сиру
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0317
  • Доступно:
    9 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока

43 грн.
Є в наявності

Закваска MCL – це мезофільна закваска, яку рекомендується застосовувати у будь-яку пору року для виготовлення м'яких та напівтвердих сирів з коров'ячого та козячого молока з низькою температурою другого нагрівання (40 - 42 ºС), а також відмінно підходить для виробництва домашнього сиру та зернистого сиру.

Мезофільна культура MCL забезпечує високий вихід продукту, має хорошу вологоутримуючу здатність, сприяє легкому відділенню сироватки.

Склад:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis;
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris;
  • Lactococcus lactis subsp. lactis (биоотряд diacetylactis);
  • Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris.

Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: 

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.

  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 10 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі. 
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: ALCE GROUP, Італія

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Александр / 16.11.2025
Подскажите, используя только эту закваску, смогу ли я получить на выходе творог, или необходимо введение ещё и молокосвёртывающего фермента по типу Жидкий микробиальный фермент Marzyme Liquid 50?
С сырами понятно, с торогом как то запутался совсем
Администратор Светлана
Существует два способа производства творога (в зависимости от метода образования сгустка) : кислотный и сычужно-кислотный.
КИСЛОТНЫЙ СПОСОБ основывается только на кислотной коагуляции белков путем сквашивания молока молочнокислыми бактериями с последующим нагреванием сгустка для удаления излишней сыворотки.
При СЫЧУЖНО-КИСЛОТНОМ СПОСОБЕ свертывания молока сгусток формируется комбинированным воздействием сычужного фермента и молочной кислоты (то есть бактериями).
Таким образом, можно творог сделать разным способом: без фермента и с ферментом.
Обратитесь, пожалуйста, к менеджеру магазина, вам предложат рецепты приготовления творога разными способами.
Надія / 05.11.2025
Доброго вечора. Скільки закваски потрібно для сиру?
Администратор Светлана
Для м'якого сиру - 0,25 гр на 10 л молока
Для кисломолочного сиру (творога) з цільного молока 0,25 гр на 10 л молока
Для кисломолочного сиру (творога) із знежиренного молока 0,4 - 0,5 гр на 10 л обрата
Сусанинский сыр (рецепт приготовления)
Сусанинский сыр (рецепт приготовления)
ИНГРЕДИЕНТЫ: Молоко - 10 л; молокосвертывающий фермент - дозировка согласно инструкциимезофильная закваска (расход – в 3 раза больше рекомендуемой производителем нормы закваски) мезофильная закваска MM 101 Danisco,&..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Дренажний мішечок для сиру та сиру (20 х 30 см)

Дренажний мішечок для сиру та сиру (20 х 30 см)

Нейлоновий мішечок розміром 20 х 30 см
90 грн.

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Дефекты сыра и как их избежать
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Производство ТВОРОГА разными способами