Для домашнього сиру з дуже швидкою ферментацією (на 200 л та 2500 л)
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    16 шт.
  • Ароматоутворювальна здатність:
    висока
  • Газоутворювальна здатність:
    висока

167 грн.
Є в наявності

Закваска для сиру XMT-3 - це мезофільно-термофільна газо-і ароматоутворююча культура для домашнього сиру з дуже низьким постокисленням та дуже швидкою ферментацією. Культура використовується у виробництві сиру пришвидшеним способом (6-9 годин). Володіє високим газоутворенням, сприяє хорошому випливу згустку та відділення сироватки. За рахунок швидкого кислотоутворення закваска успішно застосовується під час виробництва сирних продуктів.

Оптимальна температура сквашування: 30-35 °С.

Склад:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris;
  • Lactococcus lactis subsp. lactis;
  • Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris;
  • Lactococcus lactis subsp. diacetylactis;
  • Streptococcus thermophilus

Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ: закваска для кисломолочного сиру та сметани SMT (ALCE)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказано вагу, а норму внесення закваски можна розрахувати пропорційно вашому об'єму молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 250 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 2500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (12 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Оля / 09.01.2024
Добрий день! Яку краще використовувати закваску для кисломолочного сиру (на 300л знежиреного молока ) ? І для Сметани із вершків?
Администратор Светлана
Для кисломолочного сиру (творога) добре підходять: мезофільно-термофільна закваска для творога ХМТ-3 (Хансен), мезофільна закваска для творога Probat 222 (Даниско), а також закваска для творога та сметани STM 211 (Алче). Але слід враховувати те, що при приготуванні творога із знежиренного молока кількість закваски необхідно збільшувати. На всіх заквасках норма внесення вказана для цільного молока.
Для сметани є закваска XPL-30 (Хансен) або закваска для творога та сметани STM 211 (Алче).
Олександр / 05.10.2023
Яка температура молока при внесенні закваски ? Якщо знежирене молоко , яка кількість закваски ?
Администратор Светлана
Оптимальна температура заквашування біля 30 градусів. Якщо використовується знежирене молоко, то кількість закваски необхідно збільшувати на 50%
Светлана / 17.12.2022
Подходит эта закваска для приготовления сметаны на сливках и сыра по типу Качотта? Дякую.
Администратор Светлана
У специфікаціїї на закваску від виробника вказано: культура підходить для виробництва таких кисломолочних продуктів: сир кисломолочний (творог), кварк, традиційні індійські ферментовані молочні продукти, наприклад, Дахі Чаас. Нажаль, про сметану та напівтверді сири нічого не вказано.

Рекомендовані товари

Мітки: Мезофільно-термофільна закваска для сиру ХМТ-3, закваска ХМТ-3, мезофільно-термофільна закваска Хансен, купити закваски Хансен в Україні, закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска XMT-3 Хансен

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Производство ТВОРОГА разными способами