- Доступно:16 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:висока
- Газоутворювальна здатність:висока
Закваска для сиру XMT-3 - це мезофільно-термофільна газо-і ароматоутворююча культура для домашнього сиру з дуже низьким постокисленням та дуже швидкою ферментацією. Культура використовується у виробництві сиру пришвидшеним способом (6-9 годин). Володіє високим газоутворенням, сприяє хорошому випливу згустку та відділення сироватки. За рахунок швидкого кислотоутворення закваска успішно застосовується під час виробництва сирних продуктів.
Оптимальна температура сквашування: 30-35 °С.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. cremoris;
- Lactococcus lactis subsp. lactis;
- Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris;
- Lactococcus lactis subsp. diacetylactis;
- Streptococcus thermophilus
Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільно-термофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: закваска для кисломолочного сиру та сметани SMT (ALCE)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 200 л, то на упаковці буде вказано вагу, а норму внесення закваски можна розрахувати пропорційно вашому об'єму молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 250 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 2500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (12 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул).
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Chr. Hansen (Данія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Для сметани є закваска XPL-30 (Хансен) або закваска для творога та сметани STM 211 (Алче).
Мітки: Мезофільно-термофільна закваска для сиру ХМТ-3, закваска ХМТ-3, мезофільно-термофільна закваска Хансен, купити закваски Хансен в Україні, закваска Hansen купити в Україні, закваски Hansen в Україні, закваски Хансен в Україні, закваска XMT-3 Хансен