- Модель:0084
- Доступно:20 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:висока
Закваска Probat 222 – це мезофільна закваска, відмінною особливістю якої є досягнення швидкого сквашування, формування яскравого аромату та дуже швидке утворення CO2. Ця закваска чудово підходить для приготування ароматного домашнього сиру. Крім того, з додаванням закваски Probat 222 можна приготувати м'який вершковий сир і різні види напівтвердих сирів.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. lactis;
- Lactococcus lactis subsp. cremoris;
- Lactococcus ldiacetylactis;
- Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris.
Рекомендоване дозування:
- Незрілий м'який сир: 5-20 DCU на 100 л молока
- Напівтвердий сир: 15-40 DCU на 100 л молока,
- Сир кисломолочний: 10-20 DCU на 100 л молока, що переробляється
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- мезофільна закваска MM 101 (Даниско)
- мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)
- мезофільна закваска CHN-19 (Хансен)
- мезофільна газоутворююча закваска (Далтон)
- мезофільна закваска MW 036 (Сакко)
Розрахунок норми внесення закваски:
- Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 100 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco France SAS (Франція)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.


Рекомендуємо почитати
Состав сырных заквасок
Если вы хотите получи..
Дефекты сыра и как их избежать
При изготов..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..
Производство ТВОРОГА разными способами
По методу образования..