Стрейч сітка для сирних головок
150 грн.
Є в наявності

Пресування твердого сиру в тканині — це традиційна і технологічно важлива частина сироваріння.

Переваги використання тканини для серветкового пресування:

  • тканина дозволяє вільно виходити зайвій сироватці, не заважаючи тиску;
  • тканина допомагає розподілити тиск по всій поверхні. Це особливо важливо, щоб сир не вийшов з порожнинами, тріщинами або нерівною структурою;
  • без тканини сир прилипає до стінок форми і може рватися при витяганні, особливо якщо форма не ідеально гладка;
  • тканина полегшує подальше сушіння і утворення кірки;
  • тканина створює чистий бар'єр між сиром і формою/пресом, особливо якщо форма з металу.

Склад: нейлон 92%, спандекс 8%

Тканина для серветкового пресування сиру є синтетичною і в цьому її перевага в порівнянні з натуральними тканинами (льон, бавовна, марля):

  1. Не вбирає вологу. Натуральні тканини (марля, льон, бавовна) вбирають вологу, жир і білок, що призводить до виробничих втрат і до псування тканини (швидко пліснявіє, складно відіпрати).
  2. Легше мити і дезінфікувати. Синтетична тканина легко відмивається навіть від жирного сиру та творогу, не сідає при пранні з високою температурою, не гниє, витримує кип'ятіння та машинне прання. Натуральна тканина швидко накопичує запах, часто стає сірою і неприємною на дотик, не витримує багаторазового прання при високих температурах.
  3. Менше прилипання. Сир або творог не липне до синтетичної тканини, полегшує вилучення продукту, зменшує механічні втрати маси.
  4. Довговічність. Синтетична тканина служить в рази довше, ніж марля або бавовна, не рветься, не линяє, не розлазиться при використанні преса.
  5. Гігієнічність. Синтетика — інертний матеріал: бактерії на ній майже не розмножуються, особливо при регулярній термообробці. Натуральні тканини швидше «зацвітають», особливо якщо їх не просушити ідеально.

Не забувайте, що при серветковому пресуванні необхідно проводити перепресування для усунення складок на поверхні сиру.

Основні характеристики:

  • матеріал - стрейч сітка
  • щільність - 65 г/м2
  • розмір: 1 м х 1,5 м

Виробник: Китай

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Пробіотична культура Lactobacillus CASEI (Biochem Lactoferm)
Новинка ЧЕСНА ВАГА

Пробіотична культура Lactobacillus CASEI (Biochem Lactoferm)

Чистий штам Lactobacillus casei
75 грн.

Рекомендуємо почитати

Что необходимо для домашнего сыроделия
Какой сыр лучше всего делать для продажи
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Производство ТВОРОГА разными способами