
Рецепт приготування йогурта:
- Пастерізоване, стерилізоване або кип'ячене чисте молоко нагріти до температури 38-42°С. Внести закваску для йогурту та добре перемішати.
- Створити теплоізоляцію ємності з молоком. Основне завдання, щоб температура молока була тривалий час не нижче 38°С і не вище 42°С. При нижчій температурі йогурт вийде більш рідкий, буде тягнутися та знадобиться більше часу для заквашування.
- Час приготування йогурту 6 - 8 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години. Після закінчення приготування необхідно відразу охолодити, для того, щоб зупинити процес ферментації.
Показано з 1 по 13 із 13 (всього сторінок: 1)






























































