Для приготування густого йогурту з м'яким смаком
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0088
  • Доступно:
    3 шт.

89 грн.
Є в наявності

Термофільна закваска YC-X11 виробляє йогурт з дуже ніжним смаком та ароматом, дуже високою в'язкістю та низьким рівнем наростання кислотності після сквашування. Культура підходить для виробництва термостатних, резервуарних та питних йогуртів. У нашій КНИГІ РЕЦЕПТІВ ви знайдете багато варіантів приготування домашніх кисломолочних продуктів.

Відмінність термофільної закваски YC-X11 від закваски YF-L 812 полягає у швидкості кислотоутворення. У закваски YC-X11 вона вища.

Рекомендована температура для сквашування: 37 - 43 ºС

Склад:

  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
  • Streptococcus thermophilus

Спосіб приготування домашнього йогурту:

  1. Нагрійте молоко до 85 ºС, потім охолодіть до 40 ºС і внесіть закваску - посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини і добре перемішайте;
  2. Заквашувати при температурі 40 ºС протягом 4 годин. Після цього перевірте йогурт – якщо молоко повністю заквасилося, можете забирати продукт у холодильник, якщо ще не зовсім завершений процес заквашування, то дайте молоку постояти ще 1-2 години;
  3. Якщо ви використовуєте електричну йогуртницю, процес сквашування може йти швидше. Перевіряйте йогурт на готовність вже за 2 години.
  4. Після закінчення процесу заквашування готовий продукт необхідно обов'язково охолодити, щоб йогурт не перекис.

Вид закваски: термофільна (за посиланням відкриються всі термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Светлана / 01.11.2022
Добрый день. Посоветуйте закваску для йогурта, для быстрого сквашивания и мягким или средне кислым привкусом. Спасибо
Администратор Светлана
Отличная закваска для йогурта YF-L 812 Хансен
Олеся / 02.10.2021
Здравствуйте, какой расход закваски в граммах или мерной ложке на 1 л для густого термостатного йогурта.
Администратор Светлана
Термофильная закваска для йогурта YC-X11 предназначена для приготовления кисломолочного продукта в условиях фермерского или мини-фермерского производства, поэтому культуру очень сложно отмерить на 1 л молока, так как это составляет 0,02-0,03 г .
Наталья / 02.12.2020
На 10 литров молока, какой расход?
Администратор Светлана
Норма расхода на 10 л молока составляет 0,21 - 0,23 г.
Наталія / 24.11.2020
Для сиру Лябан вона підходить?Чи краще взяти 812?
Администратор Светлана
Для сыра Лябан отлично подойдут термофильные закваски YC-X11 и YF-L 812. Скорость стекания сыворотки на закваске YF-L 812 будет выше, чем на закваске YC-X11.
Дмитрий / 08.11.2020
Можете сказать,вязкие или не вязкие термофилы в составе закваски?
Администратор Светлана
В составе закваски для йогурта YC-X11 термофилы обладают высокой вязкостью.
Малина фаршированная ЙОГУРТОМ и ТВОРОГОМ
Малина фаршированная ЙОГУРТОМ и ТВОРОГОМ
Ягода малина – это маленькая витаминная бомба. В ягоде содержится огромное количество полезных веществ. Интересно, что малина практически не теряет своих полезных свойств даже после термической обработки. Поэтому на зиму многие заготавливаю..
Желейный торт из йогурта и фруктов
Желейный торт из йогурта и фруктов
Лето - время фруктов. Любимые абрикосы, малинка, сливы. Сезонные и местные - нет ничего полезнее. Поэтому самое время экспериментировать и сочетать кисломолочные продукты с различными сезонными ягодами и фруктами. Для приготовления вам пона..
Йогурт и другие кисломолочные продукты в йогуртнице
Йогурт и другие кисломолочные продукты в йогуртнице
Вся посуда, которая будет контактировать с молоком, должна быть чистой. Ее следует ошпарить кипятком. Для приготовления вам понадобится: Закваска для йогурта Молоко (коровье или козье) Йогуртница любой модели. 1. По..
Ленивая овсянка в банке с йогуртом и фруктами
Ленивая овсянка в банке с йогуртом и фруктами
Это очень легкое, но в то же время питательное блюдо, которое отлично насыщает. Такая овсянка очень полезна и сбалансирована по составу, богата белком, клетчаткой, кальцием, витаминами, практически не содержит жира и сахара. Это идеальное блюдо ..
Йогурт и другие кисломолочные продукты в кастрюле
Йогурт и другие кисломолочные продукты в кастрюле
Вся посуда, которая будет контактировать с молоком, должна быть чистой. Ее следует ошпарить кипятком. Для приготовления вам понадобится: Закваска для йогурта Молоко (коровье, козье, миндальное или соевое) Обычная кастрюля и б..
Безлактозный йогурт в домашних условиях
Безлактозный йогурт в домашних условиях
Потребляя молочные продукты, большинство людей в мире не могут переварить всю присутствующую в них лактозу из-за недостаточной активности лактазы.Но решение данной проблемы найдено – производство молочных продуктов с низким содержанием лактозы&n..
Йогурт и другие кисломолочные продукты в мультиварке
Йогурт и другие кисломолочные продукты в мультиварке
Вся посуда, которая будет контактировать с молоком, должна быть чистой. Ее следует ошпарить кипятком. Для приготовления вам понадобится: Закваска для йогуртаМолоко (коровье, козье, миндальное или соевое) Мультиварка любой модели.&..
Домашнее МОРОЖЕНОЕ ИЗ ЙОГУРТА и клубники
Домашнее МОРОЖЕНОЕ ИЗ ЙОГУРТА и клубники
Мороженое по праву считается одним из самых популярных и любимых лакомств. Его вкус знаком всем с детства. Однако совсем не обязательно покупать его в магазинах, этот вкусный десерт можно вполне приготовить самостоятельно. Мороженое дома можно п..
Домашнее мороженое из ЙОГУРТА  с ванилью
Домашнее мороженое из ЙОГУРТА с ванилью
Многие не решаются приготовить мороженое в домашних условиях. Но их страхи напрасны! Можно запросто сделать мороженое дома, даже если нет мороженицы. Просто необходимо выбрать время и подготовить всё необходимое. Главным преимуществом мороженого..
ЖЕЛЕ из йогурта
ЖЕЛЕ из йогурта
Готовясь к домашнему торжеству, любая хозяйка задается вопросом: каким десертом можно удивить пришедших гостей? Прекрасным вариантом станет желе. Легкое студенистое блюдо всевозможных цветов, размеров и форм порадует глаз, а нежная консистенция услад..
Смузи из «ЙОГУРТА» и абрикосов (рецепт приготовления)
Смузи из «ЙОГУРТА» и абрикосов (рецепт приготовления)
Лето, прекрасное время для приготовления ярких, вкусных и ароматных смузи. Смузи – это нечто среднее между напитком и едой, практически как пюре по консистенции. Обычно подается в охлажденном виде, часто с кусочками льда. Само название..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..