Аскорбінову кислоту (аскорбінка, вітамін С, Е300) використовують у ковбасному виробництві для того, щоб стабілізувати червоний колір, який м'ясу надає нітритна сіль. Якщо ще простіше, то відрізана скибочка або батон на зрізі зберігає колір саме тому, що у фарш було додано аскорбінку.
Сфера застосування: виробництво м'ясних виробів
Аскорбінова кислота є антиокислювачем, тому сприяє більш тривалому зберіганню ковбасних делікатесів. Аскорбінову кислоту або її солі можна зустріти в складі багатьох продуктів, особливо в м'ясних, у ковбасних виробах. Ця добавка запобігає псуванню продукту від окислення - взаємодії з киснем. Аскорбінова кислота збільшує термін зберігання продуктів у кілька разів, дає змогу на третину знизити кількість нітритів і нітратів, необхідних у м'ясних виробах. Вона забезпечує стійкий і рівномірний посол, прискорює процес консервування, уповільнює утворення метміоглобіну на поверхні м'яса. Служить для стабілізації кольору свіжого м'яса та м'ясних продуктів.
Склад: Е 300 - аскорбінова кислота.
Рекомендації щодо застосування: рекомендується вносити на початкових етапах фаршескладання. Застосування аскорбінової кислоти не потребує спеціальної підготовки та зміни технологічного процесу виробництва. Препарат простий і зручний у застосуванні.
Норма витрати: 0,3 - 0,5 гр на 1 кг фаршу.
Основні характеристики:
- зовнішній вигляд - порошок білого кольору
- вага - 50 гр
- термін зберігання - 36 місяців у сухому прохолодному місці
- не містить ГМО
ВАЖЛИВО! Аскорбінова кислота надійно упакована в пакет, що забезпечує вологонепроникність і забезпечує тривалість зберігання сухого продукту. Пакет оснащений спеціальним струнним замком «зіпером», що дає змогу в процесі використання багаторазово його закривати, не допускаючи до продукту повітря, вологу та пил.
Країна-виробник: Польща
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Правила приготовления колбасного фарша для сыровяленой и сырокопчёной колбасы
Колбасы разделяются на ко..
Ошибки при изготовлении сырокопченой и сыровяленой колбасы
Если вы решили самостояте..
Закал колбасы: причины образования и способы устранения
При производстве полукопч..
Выбор мяса для домашней колбасы
Выбор сырья является перв..