Для м'якого сиру Валансе
120 грн.
Є в наявності

Форма для м'яких сирів типу «Валансе» («Valencay» французькою) слугує для приготування м'яких сирів із козячого або коров'ячого молока.

Має форму усіченої перевернутої піраміди. Від форми «Піраміда» для сиру Пуліньї-Сен-П'єр відрізняється розміром - форма для Валансе менша за висотою, але має ширше дно.

У стінках і на дні форми зроблена перфорація у вигляді невеликих отворів однакового розміру для рівномірного стікання сироватки в усіх напрямках.

Може слугувати для приготування кількох видів м'яких сирів, проте найзнаменитіший сир такої форми - це легендарний французький козячий сир «Валансе» зі благородною пліснявою.

Вага готової сирної головки становить близько 200-250 грамів (класична вага для сирної головки Валансе).

Цікавий факт. Існує легенда, що спочатку сир Валансе був повністю пірамідальним. І «верхівку» піраміди у цього сиру на одному з балів відрубав шаблею сам імператор Наполеон I, тому що вона нагадала йому про піраміди в Єгипті (і не найвдаліший Єгипетський похід). Після цього цей сир (і форму під нього) роблять у формі усіченої піраміди.

Основні характеристики:

  • вихід сиру - 200 - 250 г
  • об'єм - 250 мл
  • висота - 8,3 см
  • низ - 5,5 см
  • верх - 8,5 см
  • наявність ніжок - так

Матеріал: харчовий пластик.

Виробник: Австрія

Ще не було питань.

Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Как правильно нарезать сырный сгусток

Как правильно нарезать сырный сгусток

Чтобы узнать, когда сыр..

Особенности приготовления сыров из козьего молока
Причины горечи КАМАМБЕРА

Причины горечи КАМАМБЕРА

Очень жалко, когда по..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ