- Модель:0052
- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:високий
Валансе - це один із класичних французьких козячих сирів. Це м'який сир у характерній формі усіченої пірамідки, вкритої золою, яка припушена шаром білої плісняви Penicillium candidum. В утворенні скоринки також бере участь пліснява Geotrichum candidum, яка робить поверхню сиру зморшкуватою. Класична одна головка сиру Валансе важить всього 250-300г.
Процес дозрівання сиру триває 3-5 тижнів, і за цей час його тіло встигає розм'якшуватися у напрямку від скоринки до центру і навіть стає текучим у дуже зрілих сирів. М'якоть сиру білосніжного кольору щільна і тендітна, має виразний смак козячого молока, легку кислинку і присмак лісового горіха. Колір скоринки може бути різним: від майже чорного, до біло-сірого, іноді з плямами блакитної плісняви.
Валансе - особливий сир у дозріванні з кількох причин. По-перше, у формуванні скоринки бере участь зола (вугілля для сиру), яка не тільки впливає на смак сиру, а й виступає адсорбентом. По-друге, сир під час дозрівання не перевертають, а лише злегка переміщують, щоб основа не прилипла до решітки, на якій зріє сир. Завдяки цим особливостям отриманий сир має дуже незвичайний вигляд і характерну текстуру.
У процесі приготування сиру Валансе ви самі зможете регулювати кількість утворення плісняви на поверхні сиру. Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорнете його в спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Франція
- Тип сиру: м'який сир із білою пліснявою
- Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
- Текстура: текуча, кремова, гладка, закрита
- Колір: білий, кірка із золи з білою пліснявою
- Смак: смак козячого молока, фруктовий, горіховий
- Термін визрівання: від 4 до 5 тижнів
Склад комплекту для приготування сиру «Валансе»:
- Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
- Культура плісняви Penicillium candidum (Dalton, Італія)
- Культура плісняви Geotrichum candidum (Dalton, Італія)
- Зола фруктових дерев
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока
УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Валансе»
Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим.
Удачі Вам у домашньому сироварінні!
Ще не було питань.

Рекомендуємо почитати
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Особенности приготовления сыров из козьего молока
Сыры можно варить из ..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..