СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + зола + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0052
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    високий

29 грн.
Є в наявності

Валансе - це один із класичних французьких козячих сирів. Це м'який сир у характерній формі усіченої пірамідки, вкритої золою, яка припушена шаром білої плісняви Penicillium candidum. В утворенні скоринки також бере участь пліснява Geotrichum candidum, яка робить поверхню сиру зморшкуватою. Класична одна головка сиру Валансе важить всього 250-300г.

Процес дозрівання сиру триває 3-5 тижнів, і за цей час його тіло встигає розм'якшуватися у напрямку від скоринки до центру і навіть стає текучим у дуже зрілих сирів. М'якоть сиру білосніжного кольору щільна і тендітна, має виразний смак козячого молока, легку кислинку і присмак лісового горіха. Колір скоринки може бути різним: від майже чорного, до біло-сірого, іноді з плямами блакитної плісняви. 

Валансе - особливий сир у дозріванні з кількох причин. По-перше, у формуванні скоринки бере участь зола (вугілля для сиру), яка не тільки впливає на смак сиру, а й виступає адсорбентом. По-друге, сир під час дозрівання не перевертають, а лише злегка переміщують, щоб основа не прилипла до решітки, на якій зріє сир. Завдяки цим особливостям отриманий сир має дуже незвичайний вигляд і характерну текстуру. 

У процесі приготування сиру Валансе ви самі зможете регулювати кількість утворення плісняви на поверхні сиру. Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорнете його в спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви.

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Франція
  • Тип сиру: м'який сир із білою пліснявою
  • Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: текуча, кремова, гладка, закрита
  • Колір: білий, кірка із золи з білою пліснявою
  • Смак: смак козячого молока, фруктовий, горіховий
  • Термін визрівання: від 4 до 5 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Валансе»:

  1. Мезофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Культура плісняви Penicillium candidum (Dalton, Італія)
  4. Культура плісняви Geotrichum candidum (Dalton, Італія)
  5. Зола фруктових дерев

 

Рівень складності приготування: середній 

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику

Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Валансе» 

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

 

Ще не було питань.

Валансе (рецепт приготовления)
Валансе (рецепт приготовления)
Валансе - это один из классических французских козьих сыров. Это мягкий сыр в характерной форме усеченной пирамидки, покрытой золой, которая припушена слоем белой плесени Penicillium candidum. В образовании корочки также участвует плесень Geotri..
..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Ваги електронні ювелірні від 0,01 до 200 г

Ваги електронні ювелірні від 0,01 до 200 г

Точність вимірювання 0,01 г
230 грн.
Блакитна пліснява Penicilium Roqueforti (Далтон)

Блакитна пліснява Penicilium Roqueforti (Далтон)

Для виготовлення сирів із блакитною пліснявою
97 грн.
Коллагеновая оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 45 мм, 500 м

Коллагеновая оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 45 мм, 500 м

Оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 45 мм , 500 метров
6 292 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Особенности приготовления сыров из козьего молока
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..