Хлорид кальцію (хлористий кальцій) є дуже популярною харчовою добавкою в усьому світі й активно використовується в багатьох галузях харчової промисловості. У сироварінні хлористий кальцій використовується під час приготування всіх видів сирів.
Хлористий кальцій підвищує сичужне згортання молока, скорочує час згортання і збільшує щільність отриманого згустку. Дозволяє уникнути утворення неміцного згустку, який може вийти через низький вміст кальцію в молоці. Про це більш докладно описано в статті «Хлористий кальцій у сироварінні».
Причиною низького вмісту кальцію може бути як проведена пастеризація молока (під час різкого охолодження після нагрівання іони кальцію вивільняються з молока), так і просто сезонні коливання в якості молока.
Ми пропонуємо хлористий кальцій у зручній упаковці! Поставляється в 100-мл бульбашці, яку потрібно просто:
- доверху залити водою
- добре збовтати до розчинення кристалів
- користуватися!
Норма витрати: відміряти медичним шприцом 10 мл готового розчину на 10 л молока
Кількість сухої речовини: 10 грам.
Об'єм готового розчину: 100 мл. Достатньо для переробки 100 літрів молока.
Умови зберігання: у сухому вигляді не має додаткових вимог до умов зберігання; у розчиненому (приготованому) вигляді зберігати за t° до +6С (у холодильнику).
Виробник: Nedmag B.V. (Нідерланди)
10% розчин хлористого кальцію означає, що 10% від маси всього розчину складає хлористий кальцій. Тобто, 10 г — це 10% від усієї маси розчину. Вся маса розчину має бути 100 г. Отже, масу води треба обрати таку, щоб у сумі з 10 г сухого хлорситого кальцію вона давала 100 г:
100 г (розчин) – 10 г (сухий хлористий кальцій) = 90 г води
Якщо додати 100 мл води до 10 г солі, то загальна маса розчину буде приблизно 110 г, і тоді концентрація буде нижчою — близько 9,1%, а не 10%.


Рекомендуємо почитати
Факторы, влияющие на продолжительность и интенсивность свертывания молока
ТЕМПЕРАТУРА молока – ..
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Что необходимо для домашнего сыроделия
Сыроделие кажется не ..
Хлористый кальций в сыроделии
Мы часто слышим о вре..