СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0056
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    средний

22 грн.
Є в наявності

Пуліньї-Сен-П'єр - це цінований гурманами м'який француз з козячого молока, який виробляють в незвичайній формі усіченої піраміди. Сир покритий білою пліснявою Geotrichum candidum, а на добре дозрілому сирі дуже часто можна знайти плями плісняви інших відтінків. На пізніх стадіях дозрівання Пуліньї-Сен-П'єр набуває щільну скоринку оранжево-коричневого кольору. Скоринка зморщена і хвиляста, тіло сиру білого кольору, текстура щільна, кремова, ламка.

На смак сир свіжий, солодкуватий, з легкою кислинкою в післясмаку і відтінком горіха. Пахне Пуліньї-Сен-П'єр козячим молоком, сіном, сирістю.

Розміри стандартної головки сиру: 9 см висота, 6,5 см ширина основи, вага - 250 г. Дуже часто цей сир називають також Ейфелевою вежею за схожість з нею за формою. Виробляється сир в провінції Беррі, в 22 комунах, включаючи комуну Пуліньї-Сен-П'єр, по імені якої сир і отримав свою назву. Сиру був присвоєний сертифікат контролю автентичності по регіону походження AOC в 1976 році. Згідно з приписами AOC, у піраміди Пуліньї-Сен-П'єр обов'язково повинна бути усічена вершина, це пов'язано з труднощами транспортування сиру, якби він був ідеально пірамідальної форми.

Характеристики готового сиру:

Країна походження: Франція
Тип сиру: м'який сир з білою пліснявою
Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
Текстура: кремова, ламка, закрита
Колір: білий, кірка натуральна зморшкувата з білою цвіллю
Смак: солодкуватий, з кислинкою
Термін визрівання: від 2 до 5 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Пуліньї-Сен-П'єр»:

Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Пульньї-Сен-П'єр»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.

Удачі Вам в домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер - это ценимый гурманами мягкий француз из козьего молока, который производят в необычной форме усеченной пирамиды. Сыр покрыт белой плесенью Geotrichum candidum, а на хорошо созревшем сыре очень часто можно найти пятна плесени д..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Закваска для сиру ВАЛАНСЕ
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру ВАЛАНСЕ

СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + зола + рецепт
29 грн.
Мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)

Мезофільна закваска Flora Danica (Хансен)

Надає виражений вершковий смак сирам та кисломолочному сиру
149 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..