СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0056
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    средний

22 грн.
Є в наявності

Пуліньї-Сен-П'єр - це цінований гурманами м'який француз з козячого молока, який виробляють в незвичайній формі усіченої піраміди. Сир покритий білою пліснявою Geotrichum candidum, а на добре дозрілому сирі дуже часто можна знайти плями плісняви інших відтінків. На пізніх стадіях дозрівання Пуліньї-Сен-П'єр набуває щільну скоринку оранжево-коричневого кольору. Скоринка зморщена і хвиляста, тіло сиру білого кольору, текстура щільна, кремова, ламка.

На смак сир свіжий, солодкуватий, з легкою кислинкою в післясмаку і відтінком горіха. Пахне Пуліньї-Сен-П'єр козячим молоком, сіном, сирістю.

Розміри стандартної головки сиру: 9 см висота, 6,5 см ширина основи, вага - 250 г. Дуже часто цей сир називають також Ейфелевою вежею за схожість з нею за формою. Виробляється сир в провінції Беррі, в 22 комунах, включаючи комуну Пуліньї-Сен-П'єр, по імені якої сир і отримав свою назву. Сиру був присвоєний сертифікат контролю автентичності по регіону походження AOC в 1976 році. Згідно з приписами AOC, у піраміди Пуліньї-Сен-П'єр обов'язково повинна бути усічена вершина, це пов'язано з труднощами транспортування сиру, якби він був ідеально пірамідальної форми.

Характеристики готового сиру:

Країна походження: Франція
Тип сиру: м'який сир з білою пліснявою
Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
Текстура: кремова, ламка, закрита
Колір: білий, кірка натуральна зморшкувата з білою цвіллю
Смак: солодкуватий, з кислинкою
Термін визрівання: від 2 до 5 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Пуліньї-Сен-П'єр»:

Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Пульньї-Сен-П'єр»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.

Удачі Вам в домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер (рецепт приготовления)
Пулиньи-Сен-Пьер - это ценимый гурманами мягкий француз из козьего молока, который производят в необычной форме усеченной пирамиды. Сыр покрыт белой плесенью Geotrichum candidum, а на хорошо созревшем сыре очень часто можно найти пятна плесени д..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Коллагеновая оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 40 мм, 500 м

Коллагеновая оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 40 мм, 500 м

Оболочка ФАБИОС (Fabios) калибром 40 мм , 500 метров
5 437 грн.
Форма для сиру з поршнем до 1 кг (D15 см, h7 см)
Хіт

Форма для сиру з поршнем до 1 кг (D15 см, h7 см)

Готова головка сиру до 1 кг
89 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ

Наиболее часто в сыре Кам..