- Модель:0056
- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:средний
Пуліньї-Сен-П'єр - це цінований гурманами м'який француз з козячого молока, який виробляють в незвичайній формі усіченої піраміди. Сир покритий білою пліснявою Geotrichum candidum, а на добре дозрілому сирі дуже часто можна знайти плями плісняви інших відтінків. На пізніх стадіях дозрівання Пуліньї-Сен-П'єр набуває щільну скоринку оранжево-коричневого кольору. Скоринка зморщена і хвиляста, тіло сиру білого кольору, текстура щільна, кремова, ламка.
На смак сир свіжий, солодкуватий, з легкою кислинкою в післясмаку і відтінком горіха. Пахне Пуліньї-Сен-П'єр козячим молоком, сіном, сирістю.
Розміри стандартної головки сиру: 9 см висота, 6,5 см ширина основи, вага - 250 г. Дуже часто цей сир називають також Ейфелевою вежею за схожість з нею за формою. Виробляється сир в провінції Беррі, в 22 комунах, включаючи комуну Пуліньї-Сен-П'єр, по імені якої сир і отримав свою назву. Сиру був присвоєний сертифікат контролю автентичності по регіону походження AOC в 1976 році. Згідно з приписами AOC, у піраміди Пуліньї-Сен-П'єр обов'язково повинна бути усічена вершина, це пов'язано з труднощами транспортування сиру, якби він був ідеально пірамідальної форми.
Характеристики готового сиру:
Країна походження: Франція
Тип сиру: м'який сир з білою пліснявою
Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
Текстура: кремова, ламка, закрита
Колір: білий, кірка натуральна зморшкувата з білою цвіллю
Смак: солодкуватий, з кислинкою
Термін визрівання: від 2 до 5 тижнів
Склад комплекту для приготування сиру «Пуліньї-Сен-П'єр»:
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока
УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Пульньї-Сен-П'єр»
Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.
Удачі Вам в домашньому сироварінні!
Ще не було питань.

Рекомендуємо почитати
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Хлористый кальций в сыроделии
Мы часто слышим о вре..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..