Універсальна захисна закваска BIOPROX була спеціально розроблена для біологічного захисту всіх видів продуктів із молока: йогурт, кефір, кисломолочний сир, сметана, молоді сири, напівтверді та тверді сири.
Захисна культура BIOPROX пригнічує шкідливу мікрофлору, в т.ч. широкий спектр дріжджів і плісняв, при цьому не володіє кислотоутворюючою та протеолітичною активністю. У складі закваски спеціально відібрані штами Lactobacillus rhamnosus і Lactobacillus plantarum грають позитивну роль у ферментованих молочних продуктах (йогурт, сметана, кисломолочний сир), так як можуть розмножуватися після зброджування лактози і розвиваються при дозріванні сирів, що мають концентрацію солі до 3%.
Застосування захисної закваски BIOPROX дозволяє збільшувати термін зберігання готової молочної продукції без використання консервантів, що дуже важливо у виробництві крафтових молочних продуктів.
Склад:
- Lactobacillus rhamnosus,
- Lactobacillus plantarum.
ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Додається в комбінації зі звичайними заквасочними культурами при виробництві ферментованих молочних продуктів.
Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).
Найближчі АНАЛОГИ:
Розрахунок норми внесення закваски: на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Для точного розрахунку ваги сухої закваски використовуйте ювелірні ваги .
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Bioprox, Франція
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..
АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока
Активная кислотность выра..
Лизоцим против вспучивания сыра
Для предотвращения вспучи..
ПОРОКИ СЫРНОЙ КОРКИ
Сырная корка является..