Захисна закваска LCR (повна назва LCR-4Р06 Сакко) складається з відібраних штамів Lactobacillus rhamnosus і Lactobacillus paracasei, застосовується для захисту і придушення небажаних дріжджів і цвілі в кисломолочних продуктах, свіжих сирах, пробіотичних ферментованих молочних продуктах.
Склад:
- Lactobacillus rhamnosus
- Lactobacillus paracasei
Особливості та основні характеристики: культура не замінює стартерну закваску! Додається в комбінації зі звичайними заквасочними культурами при виробництві ферментованих молочних продуктів, наприклад, в йогуртах, сметані, свіжих сирах (НЕ в напівтвердих і твердих сирах!).
Застереження. Застосування дози меншої від рекомендованої може стати причиною небажаних змін в якості продукції, зниження ефективності виробництва, можливих порушень процесу ферментації та підвищеного ризику бактеріофагових атак.
Оптимальна температура сквашування: 25 - 45 °С, температура інкубації залежить від продукту, в якому використовується культура.
Вид закваски: захисна (за посиланням відкриється список всіх захисних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ: захисна культура FreshQ 4 (Хансен)
Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали закваску на 100 л або 500 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока на ювелірних вагах .
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Sacco System (Сакко, Італія)
У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Закваски для сыра пре..
Какой сыр лучше всего делать для продажи
С каждым годом появля..
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?
Количество сыра, кото..
Производство ТВОРОГА разными способами
По методу образования..