Запобігає маслянокислому бродіння (на 100 л і 1000 л)

89 грн.
Є в наявності

Захисна закваска BIO-PLAN складається з молочнокислих паличок, які запобігають маслянокислому бродіння при дозріванні сирів. Використовується зазвичай навесні та взимку, коли ризик розмноження маслянокислих бактерій у молоці найбільш високий. Рекомендується до використання всім виробникам сиру з «нестабільною сировиною» — у разі постачання молока від невеликого фермера або «приватника». Також рекомендована для використання з козячим молоком.

Запобігає появі неприємного гіркого присмаку або запаху, а також здування твердих сортів сиру на пізніх стадіях витримки.

Властивості:

  • Запобігає появі гіркого смаку та неприємного запаху;
  • Має протимікробний ефект щодо маслянокислих бактерій;
  • Знижує ймовірність пізнього спучування сиру.

Склад: Lactobacillus plantarum

ВАЖЛИВО: Не замінює основну закваску! Використовувати спільно з основною закваскою як захисна культура!

Вид закваски: захисна (на посилання відкриються всі захисні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 10 DU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 1000 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (5 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Igea (Італія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Мітки: Захисна закваска для сиру, захист для сиру, Lactobacillus plantarum, захисна закваска, купити захисну закваску для сиру в Україні, захисна закваска купити в Україні, захисна закваска Lactobacillus plantarum

Рекомендуємо почитати

Заквасочные культуры и их виды

Заквасочные культуры и их виды

Закваски, или заквасо..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Созревание и хранение сыра

Созревание и хранение сыра

После приготовления в..

Дефекты сыра и как их избежать