Оболонка ФАБІОС (Fabios) калібр 45 мм, 500 м

6 392 грн.
Є в наявності

Колагенова оболонка ФАБІОС (Fabios) калібром 45 мм - це одна з найякісніших і найпопулярніших оболонок для домашньої ковбаси.

Продукція FABIOS виготовляється за допомогою високотехнологічного обладнання з дотриманням суворих санітарних вимог країн ЄС. В якості сировини для випуску колагенових оболонок використовують сполучнотканинний білок з внутрішньої частини шкіри (шкіри) великої рогатої худоби. Матеріал подрібнюється і перетворюється в гель, з якого формують білкові оболонки для ковбас, шинок або сосисок потрібного розміру. Білкові оболонки FABIOS призначені для виробництва всіх видів ковбасних виробів.

Переваги оболонок Фабіос:

  • еластичніші, міцніші і бактеріально чистіші, ніж натуральні оболонки (кишки тварин);
  • гарантують швидке дозрівання і стабільне зберігання при використанні оболонок Фабіос у виробництві сирокопчених ковбас;
  • підвищена паро-газопроникність оболонки під час копчення забезпечує проникнення ароматичних речовин всередину і зберігає аромат виробу при зберіганні;
  • збільшення фаршеємності при шприцюванні через підвищену еластичність.

Рекомендації щодо застосування: перед набиванням оболонки Фабіос необхідно замочити в 20% розчині кухонної солі (20% розчин солі = 800 г води + 200 г солі) при кімнатній температурі (20-22) °С протягом 3-5 хвилин. Соляний розчин, з одного боку, зміцнює оболонку за рахунок деякої денатурації білка, а з іншого — робить її міцнішою через витіснення води з білкової структури молекулами солі. Після замочування оболонку необхідно використовувати протягом 30 хвилин.

ВАЖЛИВО: зберігання замоченої оболонки і повторне замочування неприпустимі.

Термообробка: термообробку ковбасних виробів необхідно проводити за традиційною схемою, але слід пам'ятати, що при підвищенні температури обсмажування вище 75-80 ºС відбувається руйнування колагену, що призводить до розриву оболонки. З тієї ж причини початкова температура варіння не повинна перевищувати 65 - 70 ºС протягом перших 20 хвилин. Доварювання проводиться при температурі 75 °С-80 °С.

Відразу після термообробки провести охолодження холодною водою до 22-25ºС в центрі батона.

Читайте в нашому БЛОЗі - «Все про колагенову оболонку: характеристика та особливості термообробки»

Основні характеристики:

  • діаметр оболонки - 45 мм
  • діаметр батона ковбаси після набивання - 47 - 48 мм
  • колір - прозорий, цибулева, карамель (наявність конкретного кольору необхідно уточнювати на складі)
  • довжина - 500 м
  • фаршеємність - 1,5 - 1,7 кг фаршу на 1 м

Виробник: FABIOS, Польща

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Виды оболочек для колбас и сосисок

Виды оболочек для колбас и сосисок

Оболочки необходимы для п..

Выбор мяса для домашней колбасы

Выбор мяса для домашней колбасы

Выбор сырья является перв..

Применение ФОСФАТОВ в колбасном деле

Применение ФОСФАТОВ в колбасном деле

Для улучшения качества ко..