Молокозгортаючий фермент мікробіологічного походження RENIPLUS NG 50G застосовують для виробництва сирів та сиру кислотно-сичужним способом. Reniplus NG 50 G - це мікробіальний фермент, що виробляється з непатогенних штамів Rhizomucor miehei. При додаванні в молоко утворює казеїн ферментативне розщеплення для виробництва сиру.
Reniplus NG 50 G покращує активність деяких молочнокислих заквасок (Streptococcus thermophilus and Lactococcus spp) знижує дозу внесення, регулює процес окислення. Використання ферменту покращує процес синьорезису, тобто сирне зерно легше віддає сироватку.
Активність: 750 IMCU/г
Склад: Rhizomucor miehei, NaCl і sodium benzoate (E-211)
Норма витрати: 6,5 - 7,0 г на 100 л молока
Тип ферменту: мікробіальний (за посиланням відкриються всі вегетаріанські ферменти).
ВАЖЛИВО! Правильне дозування ферменту (коагулянту) залежить від таких факторів: тип сиру, температура і рН молока, компонентів, що вносяться в молоко (присутність ліпази, хлористого кальцію). Тому точна доза має бути оптимізована до індивідуальних умов використання.
Спосіб застосування:
- Підігрійте молоко до температури, необхідної для згортання відповідно до рецепту або технологічної карти. Зазвичай це 32-37℃ (така ж, як і температура внесення багатьох заквасок).
- Дозу ферменту необхідно розчинити в 10-50 частинах очищеної (не хлорованої) води.
- Розчинений фермент відразу ж додається до молока і перемішується протягом 2-3 хв для рівномірного розподілу його по всьому об'єму.
- Зберігання ферменту в рідкому вигляді не рекомендується!
Для зручного дозування ферменту можете придбати мірну ложечку разом із таблицею дозування.
Упаковка: флакон (ПЕТ)
Маса нетто: 10 г у середньому вистачає для згортання 150 л молока, 100 г у середньому вистачає для згортання 1500 л молока,
Термін зберігання: 24 місяці. Після закінчення терміну продукт придатний до застосування, але знижує свою активність, тому слід збільшити норму витрати. Зберігати при температурі від +2 до +10℃ відносної вологості повітря не більше 75%.
Виробник: Grupo Proquiga, Испания
УВАГА! При роботі з ферментними препаратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Транспортування може проводитися за нерегульованої температури протягом 2 тижнів без ризику зменшення активності.
Дякую
Администратор Светлана
Ферменти між собою відрізняються складом (мікробіальний фермент Marzyme Liguid 50 містить протеазу Mucor meihei, а мікробіальний фермент Reniplus NG 50 G - Rhizomucor miehei), також відрізняються зовнішнім виглядом (рідкий або сухий) та активністю.
Питання:
1) чи можуть вони одне одного замінювати?
2) який із них використовується для сирів дорвготривалого визрівання (наприклад як для пармезану)?
Дякую за відповідь
Скажіть будь ласка чим відрізняються між собою Микробиальный фермент Reniplus NG 50 G від Микробиальный фермент Marzyme Liguid 50?
Дякую
Мітки: мікробіальний фермент, сичужний фермент, пепсин, фермент для сиру, сичужний фермент для сиру, закваска для сиру, пепсин для сиру, сирна закваска, закваска для сиру, закваска для сиру з козиного молока, козячий фермент, молокозгортуючі препарати