СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + зола + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0057
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    средний

29 грн.
Є в наявності

Сент-Мор-де-Турен (Сент-Мор) - один зі знаменитої плеяди козячих сирів із французької долини Луари, названий так на ім'я маленької комуни, де його виготовляють ще з 9 століття н.е. Цей сир має незвичну форму поліна, пронизаного посередині соломинкою, а також специфічну біло-чорну скориночку, яка складається з шарів плісняви та золи фруктових дерев. Скоринка із суміші попелу та солі захищає сир від проникнення патогенної мікрофлори, виступає як абсорбент, вбираючи зайву вологу з поверхні сиру, а також слугує оптимальним за кислотністю середовищем для росту білої плісняви.

Соломинка теж має певне призначення: по-перше, вона дає змогу проникати повітрю всередину сиру, що прискорює дозрівання, і, по-друге, слугує стрижнем, не даючи змоги надламатися доволі тендітній голівці сиру довгастої форми. Традиційно використовується житня соломинка. Текстура сиру гладенька і масляниста, у зрілих - злегка текуча.  Смак - свіжий, фруктовий, вершковий з легкою кислинкою. Цей сир досить простий для виготовлення в домашніх умовах. 

Коли ступінь покриття сиру пліснявою досягне бажаного стану, ви просто загорнете його в спеціальний папір для сиру, і розвиток плісняви практично зупиняється, а подальший процес дозрівання відбуватиметься без активного росту плісняви.

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Франція
  • Тип сиру: м'який сир із білою пліснявою
  • Тип молока: з козячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: гладка, закрита, масляниста
  • Колір: білий, кірка із золи з білою пліснявою
  • Смак: вершковий з легкою кислинкою, фруктовий
  • Термін визрівання: від 2 до 5 тижнів 

Склад комплекту для приготування сиру «Сент-Мор-де-Турен»:

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику.

Вихід готового сиру: 12 % від об'єму молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Сент-Мор-де-Турен» 

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання має бути чистим і продезінфікованим. 

Удачі Вам у домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

..
Сент-Мор-де-Турен  (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (Сент-Мор) - один из знаменитой плеяды козьих сыров из французской долины Луары, названный так по имени маленькой коммуны, где он производится еще с 9 века н.э. Этот сыр имеет необычную форму полена, пронизанного посередине сол..
Сент-Мор-де-Турен  (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (Сент-Мор) - один из знаменитой плеяды козьих сыров из французской долины Луары, названный так по имени маленькой коммуны, где он производится еще с 9 века н.э. Этот сыр имеет необычную форму полена, пронизанного посередине сол..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Закваска для сиру П'ЯНА КОЗА (МУРСІЯ аль Вино)
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру П'ЯНА КОЗА (МУРСІЯ аль Вино)

СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
18 грн.
Закваска для сиру БУЛЕТ д'АВЕН
+ РЕЦЕПТ

Закваска для сиру БУЛЕТ д'АВЕН

СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
17 грн.

Рекомендуємо почитати

Выбор молока для сыроделия

Выбор молока для сыроделия

Основной ингредиент в..

Особенности приготовления сыров из козьего молока
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ