Пліснява Geotrichum Candidum (ГЕО) - це необхідний інгредієнт, якщо ви збираєтеся виготовити такі сири як Камамбер, Брі, Валансе, всі козячі сири з пліснявою, сири з блакитними прожилками. Цей вид білої плісняви впливає на зовнішній вигляд кірки, текстуру, аромат сиру. Традиційно плісняву Geotrichum Candidum використовують у поєднанні з Penicillium Candidum.
Geotrichum Candidum - це ліофілізована культура білої плісняви, призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється, або для нанесення розпиленням в приміщенні для дозрівання сирів.
Для посилення смакоароматики, надання кремової консистенції та прискорення дозрівання сиру необхідно додавати в молоко дріжджі Kluyveromyces lactis або дріжджі Deberyomyces hansenii.
Склад: Geotrichum Candidum
Норма витрати: 0,15 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Розрахунок норми внесення плісняви:
- Якщо ви придбали плісняву на 100 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, яка містить 5 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої плісняви необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (4,5 грам), а потім кількість плісняви розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.












Рекомендуємо почитати
Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока –..
Причины горечи КАМАМБЕРА
Очень жалко, когда по..
Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Основными условиями д..
Дефекты в сыре КАМАМБЕР и БРИ
Наиболее часто в сыре Кам..