Пліснява Geotrichum Candidum (ГЕО) - це необхідний інгредієнт, якщо ви збираєтеся виготовити такі сири як Камамбер, Брі, Валансе, всі козячі сири з пліснявою, сири з блакитними прожилками. Цей вид білої плісняви впливає на зовнішній вигляд кірки, текстуру, аромат сиру. Традиційно плісняву Geotrichum Candidum використовують у поєднанні з Penicillium Candidum.
Geotrichum Candidum - це ліофілізована культура білої плісняви, призначена для прямого внесення в молоко, що переробляється, або для нанесення розпиленням в приміщенні для дозрівання сирів.
Склад: Geotrichum Candidum
Норма витрати: 0,15 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Спосіб застосування:
1 спосіб. Додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
2 спосіб. Розчинити плісняву в 50-100 мл води і побризкати за допомогою флакона-розпилювача на готові сири після посолки, перед дозріванням.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: біла пліснява Geotrichum Candidum, біла пліснява для сиру, пліснява для сиру бри, пліснява для сиру камамбер, пліснява GC, сир з пліснявою, закваски Даниско, пліснява та закваски Danisco, закваски Хансен, закваски та пліснява Hansen