СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0059
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    высокий

25 грн.
Є в наявності

Бле д'Овернь («Овернський блакитний», фр.) - напівм'який сир з блакитною пліснявою, який виробляють в родючому регіоні Овернь в Центральному масиві Франції. Цей сир готують з жирного коров'ячого молока, і дуже часто його називають коров'ячою версією більш знаменитого «блакитного француза» - Рокфора. Цей сир володіє досить сильним яскраво вираженим смаком і запахом з нотками прянощів і трави, проте смак його більш м'який і менш солоний, в порівнянні з іншими блакитними сирами.

Тіло сиру, як і у Рокфора, поцятковано великими очима, в яких угніздилася благородна цвіль Penicillium roqueforti, а скоринка покрита шаром натуральної цвілі, злегка липка і сильнопахнуча. Цей сир випускають в невеликих циліндричних головках вагою 2-3 кг, висотою 8-10 см і діаметром 20 см. На одну голову сиру йде 20-25 літрів добірного коров'ячого молока вищої якості. Мінімальний термін дозрівання - всього 4 тижні, що досить мало для блакитних сирів. Сир прекрасно буде виглядати на чолі сирної тарілки, а також підійде і в якості інгредієнта для салатів, заправок і соусів. Спробуйте також покласти шматочок блакитного сиру на тонкий скибочку яблука - це дуже незвичайне і приємне смакове відчуття.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Франція
  • Тип сиру: напівм'який сир з блакитною пліснявою
  • Тип молока: з пастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: кремова, гладка, відкрита, розсипчаста
  • Колір: блідо-жовтий, слонової кістки з прожилками синьо-зеленої цвілі
  • Смак: гострий, маслянистий, солоний, пряний, вершковий, трав'янистий
  • Термін визрівання: від 1 місяців до 3 місяців

Склад комплекту для приготування сиру «Бле д'Овернь»:

  1. Мезофільно-термофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
  3. Культура блакитної плісняви Penicillium roqueforti ( Dalton, Італія)

При купівлі набору на 100 л молока мірна ложечка в ПОДАРУНОК! 

Рівень складності приготування: високий

Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «Бле д'Овернь»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.

Удачі Вам в домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь ("Овернский голубой", фр.) - полумягкий сыр с голубой плесенью, который производят в плодородном регионе Овернь в Центральном массиве Франции. Этот сыр готовят из жирного коровьего молока, и очень часто его называют коровьей версией..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Акція! Термофільна закваска ТA 45 (Даніско)
196 грн. ЧЕСНА ВАГА

Акція! Термофільна закваска ТA 45 (Даніско)

Для йогурту та сирів
182 грн.
Термофільна закваска ТA 60 (Даніско)
ЧЕСНА ВАГА

Термофільна закваска ТA 60 (Даніско)

Для напівтвердих та твердих сирів з високою температурою другого нагрівання
172 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ