- Доступно:1000 шт.
- Рівень складності:середній
Російський сир – найрозповсюджений та найчастіше вироблюваний вид сиру на території СНГ. Це наварений пресований сир із ажурним рисунком, який створюється завдяки особливій техніці обсушки сирного зерна, у результаті якої між зернятками утворюються порожнини, які створюють таку пористу текстуру. У цьому відмінність сиру від Костромського та Пошехонського, глазки у яких утворюються завдяки діяльності газоутворюючої мікрофлори. Рецептура Російського сиру подібна німецькому Тільзитеру, однак скоринка сиру покривається воском або ж сир запечатується у пакет, тоді як Тільзитський сир має жовтогарячу скоринку, утворену при промиванні спеціальним розсолом із бревібактеріями.
Російський сир є сиром із підвищеною кислотністю, що помітно за його смаком: він помітно кисліший за Костромський та Пошехонський сири. Рецептуру сиру було створено у 60-ті роки ХХ ст, і вона одразу набула значної популярності. Однак, такого бренду, як «Російський сир», не існує, і на ринку з’являється безліч «Російських» сирів, які не мають жодного відношення до первинної рецептури. На жаль, у класичному виконанні цей сир практично неможливо знайти: все відбувається через неправильно складену бактеріальну закваску, що дуже впливає на смак та консистенцію сиру.
Для посилення вершкового смаку сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.
Для захисту поверхні сиру від росту плісняви слід використовувати антимікробне прозоре покриття для сиру або антимікробний агент Натамакс, термоусадочні пакети, латексне покриття або восковий сплав.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: СРСР;
- Тип сиру: напівтвердий.
- Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: відкрита, пластична.
- Колір: жовтий.
- Смак: кислий, молочний, вершковий.
- Термін визрівання: 2 місяці.
Склад комплекту для приготування сиру «Російський»:
- Заквашувальна культура для сиру «Російський» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Російський».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!
На момент приготовления молоко было подкисшее (с повышенной кислотностью), а повышение температуры и ещё дополнительное внесение молочнокислых бактерий окончательно превратило молоко в простоквашу. Можно из такого молока приготовить творог.