До комплекту входить закваска, фермент та інструкція приготування
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    659 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Російський сир – найрозповсюджений та найчастіше вироблюваний вид сиру на території СНГ. Це наварений пресований сир із ажурним рисунком, який створюється завдяки особливій техніці обсушки сирного зерна, у результаті якої між зернятками утворюються порожнини, які створюють таку пористу текстуру. У цьому відмінність сиру від Костромського та Пошехонського, глазки у яких утворюються завдяки діяльності газоутворюючої  мікрофлори. Рецептура Російського сиру подібна німецькому Тільзитеру, однак скоринка сиру покривається воском або ж сир запечатується у пакет, тоді як Тільзитський сир має жовтогарячу скоринку, утворену при промиванні спеціальним розсолом із бревібактеріями.

Російський сир є сиром із підвищеною кислотністю, що помітно за його смаком: він помітно кисліший за Костромський та Пошехонський сири. Рецептуру сиру було створено у 60-ті роки ХХ ст, і вона одразу набула значної популярності. Однак, такого бренду, як «Російський сир», не існує, і на ринку з’являється безліч «Російських» сирів, які не мають жодного відношення до первинної рецептури. На жаль, у класичному виконанні цей сир практично неможливо знайти: все відбувається через неправильно складену бактеріальну закваску, що дуже впливає на смак та консистенцію сиру.

Для посилення вершкового смаку сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.

Для захисту поверхні сиру від росту плісняви ​​слід використовувати антимікробне прозоре покриття для сиру або антимікробний агент Натамакс, термоусадочні пакетилатексне покриття або восковий сплав.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: СРСР;
  • Тип сиру: напівтвердий.
  • Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: відкрита, пластична.
  • Колір: жовтий.
  • Смак: кислий, молочний, вершковий.
  • Термін визрівання: 2 місяці.

Склад комплекту для приготування сиру «Російський»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Російський» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування  сиру «Російський».

 Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Успіхів Вам у домашньому сироробстві!

Татьяна / 15.04.2020
Добрый день, подскажите пожалуйста, здесь дозировка строгая или я могу например взять закваску на 6 литров молока а использовать 8 или 10?
Администратор Светлана
Дозировка рассчитана на 6 л молока. Можно увеличить молоко до 7-8 л, но в таком случае скорость образования молочного сгустка под действием фермента увеличиться.
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр (рецепт приготовления)
Российский сыр - самый распространенный и производимый вид сыра на территории СНГ. Это невареный прессованный сыр с ажурным рисунком, который создается благодаря особой технике обсушки сырного зерна, в результате которой между зернышками об..
..
..
..

Рекомендовані товари

Мітки: російський, закваска для російського сиру, приготувати російський сир, домашній сир, справжній російський сир, рецепт російського сиру, італійські закваски, закваски Даніско, закваски Далтон, закваски Danisco, закваски Хансен, закваски Hanse

Рекомендуємо почитати

Какой сыр лучше всего делать для продажи
Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Дефекты сыра и как их избежать