СКЛАД: закваска + фермент + пліснява + аннато + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0064
  • Доступно:
    1000 шт.
  • Рівень складності:
    средний

26 грн.
Є в наявності

Шропшир Блю (Блакитний Шропшир) - англійський сир зі благородною пліснявою, для виготовлення якого використовують пастеризоване коров'яче молоко. Належить до групи блакитних сирів. Цей вид сиру вперше з'явився в Шотландії.

Вперше виробництвом сиру Шропшир Блю зайнялися в сироварні замку Стюарт поблизу міста Інвернесс у Шотландії. Рецепт сиру створив у 1970-х роках чоловік на ім'я Енді Вільямсон, який спочатку навчався майстерності виготовлення іншого виду сиру - Стілтона - у графстві Ноттінгемшир. Шропшир Блю спочатку отримав назву Інвернес-шир Блю або Блю Стюарт, але потім став відомий під теперішнім ім'ям. Виробники змінили назву сиру з метою вплинути на збільшення продажів і популярності сиру серед покупців. Сироварню замку Стюарт закрили 1980 року, і разом із нею на деякий час було припинено виробництво сиру Шропшир Блю. Через деякий час сир знову стали виробляти на заводах у графствах Лестершира, Ноттінгемшира і Шропшира. Сир багато в чому нагадує такі сорти, як Чешир і Стілтон.

У процесі приготування сиру для створожування молока використовують рослинний фермент. Помаранчевий колір сиру виходить у результаті додавання харчового барвника аннато. Прожилки формуються додаванням синьо-зеленої цвілі виду Penicilium Roqueforti

Період дозрівання триває від 10 до 12 тижнів. Сир Шропшир Блю вкритий скоринкою оранжево-коричневого кольору. Для нього характерний гострий аромат і кислуватий смак. 

Характеристики готового сиру: 

  • Країна походження: Велика Британія
  • Тип сиру: напівтвердий сир із блакитною пліснявою
  • Тип молока: з пастеризованого коров'ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко)
  • Текстура: щільна, розсипчаста
  • Колір: яскраво жовтий із численними блакитними прожилками плісняви
  • Смак: делікатний, не надто солоний і не надто гострий
  • Термін визрівання: від 10 до 12 тижнів

Склад комплекту для приготування сиру «Шропшир Блю»:

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць в холодильнику, 1 рік за умови зберігання закваски в морозилці, а ферменту в холодильнику
Вихід готового сиру: 12% від обсягу молока

УВАГА! У комплект входить детальна роздрукована інструкція приготування сиру «ШРОПШИР БЛЮ»

Перед замовленням обов'язково ознайомтеся в рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас будинку.

Удачі Вам в домашньому сироварінні!

Ще не було питань.

Шропшир Блю (рецепт приготовления)
Шропшир Блю (рецепт приготовления)
Шропшир Блю (Голубой Шропшир) — английский сыр с благородной плесенью, для изготовления которого используют пастеризованное коровье молоко. Относится к группе голубых сыров. Этот вид сыра впервые появился в Шотландии. В процессе приготовлен..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Освіжувач м'яса «Фреш міт»
Новинка

Освіжувач м'яса «Фреш міт»

Прибирає первинні ознаки псування м'яса
59 грн.
Мезофільно-термофільна закваска SU CASU (Даніско)

Мезофільно-термофільна закваска SU CASU (Даніско)

Для твердих та супер твердих сирів тривалої витримки
159 грн.
Мезофільна закваска MА 11 (Даніско)

Мезофільна закваска MА 11 (Даніско)

Для сирів групи Лактик та напівтвердих із закритою структурою
98 грн.

Рекомендуємо почитати

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..