Надає сиру терпкий смак та вершкову консистенцію (на 100-200 л та 5 т - 10 т)

137 грн.
Є в наявності

Культура плісняви Penicillium Roqueforti - це культура блакитної плісняви для сирів типу Рокфор, Горгонцола, Дор Блю, Данаблю. Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку.

Культура блакитної плісняви ​​Penicillium Roquefort підвид PV з активним зростанням, сильною протеолітичною та ліполітичною активністю та високою стійкістю до впливу солей. Сири, вироблені з використанням Penicillium Roqueforti PV, мають насичену синьо-зелену крапчастість. Характерними ознаками є дуже пікантний аромат та дуже хороша, вершкова консистенція.

Пліснява Penicillium Roqueforti PV може використовуватися для виробництва сиру з блакитною пліснявою типу Рокфор і Горгонзол. Поєднуючи з білою пліснявою, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Брі, Камбоцолу та Монбріяк.

Відмінності підвидів PA та PV. У рецептах чи технологічних картах деяких сирів можна зустріти рекомендацію додавати конкретний підвид цвілі P.Roqueforti – PV чи PA. У чому між ними відмінності?

  • Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку. У сирі пліснява блакитно-сірого кольору.
  • Підвид PA – забезпечує більш м'який та грибний смак сиру. У сирі пліснява сіро-зеленого кольору.

Склад: Penicillium roqueforti підвид РV

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали плісняву на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 5000 - 10 000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Александра / 16.07.2020
Добрый день! Подскажите пожалуйста,когда будет этот вид плесени и будет ли?!Можно ли под заказ?
Администратор Светлана
Поступление данного вида плесени планируется после окончания карантина
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...

Рекомендовані товари

Мітки: Блакитна пліснява Penicillium Roqueforti PV LYO CHOOZIT™, 10 D, синя пліснява, Penicillium Roqueforti, пліснява Даниско, купити блакитну пліснява Даниско в Україні, синя пліснява Даниско Україна, зелена пліснява Даниско Україна

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ