- Доступно:12 шт.
Культура плісняви Penicillium Roqueforti - це культура блакитної плісняви для сирів типу Рокфор, Горгонцола, Дор Блю, Данаблю. Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку.
Культура блакитної плісняви Penicillium Roquefort підвид PV з активним зростанням, сильною протеолітичною та ліполітичною активністю та високою стійкістю до впливу солей. Сири, вироблені з використанням Penicillium Roqueforti PV, мають насичену синьо-зелену крапчастість. Характерними ознаками є дуже пікантний аромат та дуже хороша, вершкова консистенція.
Пліснява Penicillium Roqueforti PV може використовуватися для виробництва сиру з блакитною пліснявою типу Рокфор і Горгонзол. Поєднуючи з білою пліснявою, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Брі, Камбоцолу та Монбріяк.
Відмінності підвидів PA та PV. У рецептах чи технологічних картах деяких сирів можна зустріти рекомендацію додавати конкретний підвид цвілі P.Roqueforti – PV чи PA. У чому між ними відмінності?
- Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку. У сирі пліснява блакитно-сірого кольору.
- Підвид PA – забезпечує більш м'який та грибний смак сиру. У сирі пліснява сіро-зеленого кольору.
Склад: Penicillium roqueforti підвид РV
Розрахунок норми внесення плісняви:
- Якщо ви придбали плісняву на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
- Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 5000 - 10 000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Danisco, Франція
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Блакитна пліснява Penicillium Roqueforti PV LYO CHOOZIT™, 10 D, синя пліснява, Penicillium Roqueforti, пліснява Даниско, купити блакитну пліснява Даниско в Україні, синя пліснява Даниско Україна, зелена пліснява Даниско Україна