Надає сиру терпкий смак та вершкову консистенцію
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0259
  • Доступно:
    12 шт.

137 грн.
Є в наявності

Культура плісняви Penicillium Roqueforti - це культура блакитної плісняви для сирів типу Рокфор, Горгонцола, Дор Блю, Данаблю. Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку.

Культура блакитної плісняви ​​Penicillium Roquefort підвид PV з активним зростанням, сильною протеолітичною та ліполітичною активністю та високою стійкістю до впливу солей. Сири, вироблені з використанням Penicillium Roqueforti PV, мають насичену синьо-зелену крапчастість. Характерними ознаками є дуже пікантний аромат та дуже хороша, вершкова консистенція.

Пліснява Penicillium Roqueforti PV може використовуватися для виробництва сиру з блакитною пліснявою типу Рокфор і Горгонзол. Поєднуючи з білою пліснявою, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Брі, Камбоцолу та Монбріяк.

Відмінності підвидів PA та PV. У рецептах чи технологічних картах деяких сирів можна зустріти рекомендацію додавати конкретний підвид цвілі P.Roqueforti – PV чи PA. У чому між ними відмінності?

  • Підвид PV - надає сиру терпкий смак, з легкою гіркуватістю в післясмаку. У сирі пліснява блакитно-сірого кольору.
  • Підвид PA – забезпечує більш м'який та грибний смак сиру. У сирі пліснява сіро-зеленого кольору.

Для формування порожнин у сирі та надання кремової консистенції необхідно додавати в молоко дріжджі Saccharomyces cerevisiae.

Для посилення смаку й аромату, формування малюнка сиру, утворення в сирі тунелів і кратерів, у яких відмінно росте блакитна пліснява, використовують додаткову культуру LEUCONOSTOC

Склад: Penicillium roqueforti підвид РV

Розрахунок норми внесення плісняви:

  1. Якщо ви придбали плісняву на 100 - 200 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет плісняви, що містить 10 D (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 5000 - 10 000 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої плісняви. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість плісняви ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco, Франція

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Александра / 16.07.2020
Добрый день! Подскажите пожалуйста,когда будет этот вид плесени и будет ли?!Можно ли под заказ?
Администратор Светлана
Поступление данного вида плесени планируется после окончания карантина
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Мікробіальний фермент "Валірен 2250 Гранулар" (Туреччина)

Мікробіальний фермент "Валірен 2250 Гранулар" (Туреччина)

Фермент для виробництва м'яких, напівтвердих та твердих сирів
96 грн.

Рекомендуємо почитати

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Хлористый кальций в сыроделии

Хлористый кальций в сыроделии

Мы часто слышим о вре..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ