Penicillium Roqueforti це культура блакитної плісняви з активним зростанням та помірною протеолітичною та ліполітичною активністю. Сири, виготовлені з використанням цієї плісняви, мають крапчастість у колірному діапазоні від сірої до зеленої.
Пліснява Penicillium Roqueforti надає блакитним сирам дуже м'який, слабкий, пікантний аромат. Сири з цією пліснявою мають трохи щільну консистенцію, низький вміст незв'язаної вологи і тривалий термін зберігання.
За допомогою цієї плісняви ви зможете приготувати різні сорти сиру з блакитною пліснявою: Рокфор, Горгонзол, Дор Блю та інші.
Поєднуючи з Geotrichum Candidum та Penicillium Candidum, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Камбоцола та Баварія Блю.
Склад: Penicillium roqueforti
Норма витрати: 0,3 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока.
Спосіб застосування: додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
- Перед застосуванням плісняви необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: блакитна пліснява, Penicilium Roqueforti, Р. Roqueforti, пліснява для сиру, блакитна пліснява для сиру, пліснява для сиру дор блю, пліснява для сиру горгонцолла, закваски Даниско, пліснява та закваски Danisco, закваски Хансен, закваски та пліснява