Для виготовлення сирів із блакитною пліснявою (на 50 л)

97 грн.
Є в наявності

Penicillium Roqueforti це культура блакитної плісняви ​​з активним зростанням та помірною протеолітичною та ліполітичною активністю. Сири, виготовлені з використанням цієї плісняви, мають крапчастість у колірному діапазоні від сірої до зеленої.

Пліснява Penicillium Roqueforti надає блакитним сирам дуже м'який, слабкий, пікантний аромат. Сири з цією пліснявою мають трохи щільну консистенцію, низький вміст незв'язаної вологи і тривалий термін зберігання.

За допомогою цієї плісняви ​​ви зможете приготувати різні сорти сиру з блакитною пліснявою: Рокфор, Горгонзол, Дор Блю та інші.

Поєднуючи з Geotrichum Candidum та Penicillium Candidum, плісняву Penicillium Roqueforti використовують для виготовлення сиру Камбоцола та Баварія Блю.

Склад: Penicillium roqueforti

Норма витрати: 0,3 г плісняви для виготовлення сиру з 10 л молока. 

Спосіб застосування: додати порошок плісняви разом із заквасками на самому початку приготування сиру, почекати 2-3 хвилини і ретельно перемішати.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання плісняви здійснюється за негативної температури, перед розтином необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. В іншому випадку це може вплинути на активність та дію культур.
  2. Перед застосуванням плісняви ​​необхідно переконатися, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Застосовувати способом, передбаченим конкретною технологією приготування сиру.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Dalton (Італія)

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Оксана / 03.02.2023
Це мій перший Дор Блю,чи це нормально запах пеніциліну,наче як пріле листя на перших стадіях визрівання?Перші два рази взагалі не проросла,а з додаванням дріжджів для сироробства розрослася такими не то голубими,не то зеленими крапочками .
Администратор Светлана
Зверніть увагу на вологу, температуру та достатній об'єм кисню для сиру під-час созрівання.
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь (рецепт приготовления)
Бле д'Овернь ("Овернский голубой", фр.) - полумягкий сыр с голубой плесенью, который производят в плодородном регионе Овернь в Центральном массиве Франции. Этот сыр готовят из жирного коровьего молока, и очень часто его называют коровьей версией..
Шропшир Блю (рецепт приготовления)
Шропшир Блю (рецепт приготовления)
Шропшир Блю (Голубой Шропшир) — английский сыр с благородной плесенью, для изготовления которого используют пастеризованное коровье молоко. Относится к группе голубых сыров. Этот вид сыра впервые появился в Шотландии. В процессе приготовлен..
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю (рецепт приготовления)
Бавария Блю - голубой сыр в Германии. Это мягкий сыр с корочкой из белой плесени Penicillium candidum, тело которого испещрено многочисленными глазками голубой плесени. Текстура сыра мягкая, гладкая, маслянистая. Сыр довольно жирный, хотя сущест..
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор-блю (рецепт приготовления)
Дор блю (Дорблю) — марка голубого сыра из Германии, производства компании Кезерай Шампиньон Хофмайстер, в переводе означает «голубое золото». Дор блю имеет нежную и маслянистую текстуру, умеренно острый, пряный и солоноватый вкус и яркий сп..
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола (рецепт приготовления)
Камбоцола - это десертный мягкий сыр из Германии, который сочетает в себе нежность и бархатистость Камамбера и пикантность прожилок голубой плесени Горгонзолы. От слияния наименований этих двух сыров - "прародителей" и было получено название "Ка..
Стилтон (рецепт приготовления)
Стилтон (рецепт приготовления)
Стилтон - это английский сорт сыра с голубой плесенью. Стилтон считается одним из лучших сыров с голубой плесенью в мире. Этот сыр делается в Англии со времен средневековья. Сыр сочетает гладкую, нежную текстуру, превосходный вкус Чеддера и..
..
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...
..
Горгонзолла (рецепт приготовления)
Горгонзолла (рецепт приготовления)
Горгонзола - знаменитый итальянский сыр относится к голубым сырам, получившим свое название из-за проросших в сырной массе зеленовато-голубых колоний плесневых культур. Горгонзолу делают из коровьего молока, и для этого сыра харак..
Рокфор (рецепт приготовления)
Рокфор (рецепт приготовления)
Рокфор - легендарный сыр из Франции, сыр аристократов, элиты и королей, не утративший своей значимости и по сей день. Во Франции Рокфор называют "Сыром королей и Римских Пап", а также "Король сыров". Рокфор представляет собой полумягкий сыр из с..

Рекомендовані товари

Мітки: блакитна пліснява, Penicilium Roqueforti, Р. Roqueforti, пліснява для сиру, блакитна пліснява для сиру, пліснява для сиру дор блю, пліснява для сиру горгонцолла, закваски Даниско, пліснява та закваски Danisco, закваски Хансен, закваски та пліснява

Рекомендуємо почитати

Виды форм для приготовления сыра

Виды форм для приготовления сыра

Для изготовления различны..

Условия для развития БЛАГОРОДНОЙ ПЛЕСЕНИ
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..