- Доступно:10 шт.
- Ароматоутворювальна здатність:высокая
- Газоутворювальна здатність:высокая
- Кислотоутворювальна здатність:средняя
Мезофільна газоутворююча закваска призначена для виготовлення сирів із низькою температурою другого нагрівання. Мезофільна закваска виготовлена з ліофілізованих молочнокислих бактерій і призначена для безпосереднього додавання в молоко.
Особливістю цієї культури є утворення вираженого запаху у процесі сквашування. Культура з високим ступенем ароматизації, із середнім рівнем протеолізу та кислотоутворення, має високий рівень газоутворення.
Дана закваска є універсальною мезофільною ароматоутворюючою культурою, за допомогою якої ви зможете приготувати м'які та напівтверді сири з яскраво вираженим смаком та ароматом, м'якою еластичною структурою, сири з білою та блакитною пліснявою, з митою кіркою, всі розсільні сири та сири з козячого молока.
За допомогою цієї закваски ви зможете приготувати такі сири як Російський, Пошехонський, Том, Хаварті, Камбоцолла, Баварія Блю, Лімбургер, Реблошон та інші.
Склад:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lact. lactis subsp. lactis var. diacetylactis
- Leoconostos mesenteroides subsp. cremoris
Норма витрати: 0,15 г закваски для виготовлення сиру із 10 л молока. Для зручного дозування закваски можете придбати мірну ложечку разом із таблицею з дозування.
Температура інкубації: 25-32 °С
Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).
Найближчі АНАЛОГИ:
- мезофільна закваска Probat 222 (Даниско)
- мезофильная закваска Flora Danica (Хансен)
- мезофільна закваска MW 030/MW 036 (Сакко)
Дозування: кількість закваски для внесення необхідно вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Також слід звірятись із рецептом конкретного сиру.
Рекомендації щодо застосування:
- Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям її необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
- Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
- Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
- Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.
Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 12 місяців.
Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.
Виробник: Dalton (Італія)
УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.
Мітки: Мезофільна закваска, мезофільна закваска для сиру, мезофільна культура, закваска мезофільної культури, італійська закваска для сиру, молочнокислі бактерії, газоутворююча закваска для сиру, закваски Даниско, закваски Хансен, закваски Danisco