- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Карфіллі – традиційний англійський сир родом із Південного Уельсу, з однойменного міста Карфіллі. Це сир із жирного незбираного коров’ячого молока, який зараз заведено продавати молодим – з витримкою від 8 днів до 3 тижнів. Молодий Карфілі являє собою сир у формі невисокого плаского циліндру з натуральною скоринкою блідо-жовтого кольору з легким білим нальотом та ламким білим сирним тістом з невеликими механічними глазками та щільною консистенцією. Смак молодого сиру свіжий, з кислинкою, досить солоний, має присмак трав і залишає післясмак із цитрусовими нотками. Однак місцеві сировари виробляють і іншу, більш витриману версію цього сиру. За час підвально-печерної витримки від трьох місяців до одного року скоринка сиру покривається нальотом цвілі, ущільняється, твердіє та коричневіє, а сир набуває більш комплексного смаку з відтінком грибів. Карфіллі, молодий або витриманий, чудово плавиться і може стати як компонентом якої-небудь страви, так і частиною тематичної сирної тарілки.
Сир Карфіллі – це справжня знахідка для сировара-аматора, який бажає проекспериментувати з пресом, спробувати чеддеризацію і при цьому отримати добрий напівтвердий сир усього за декілька тижнів. Зазвичай сир відкривають у віці 2-4 тижні, тоді сир має свіжий молочний солонуватий смак з легкою кислинкою.
Для посилення вершкового смаку сиру можна додати телячу ліпазу, а для формування в сирі пікантної гострини використовують козячу ліпазу або овечу ліпазу.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Великобританія;
- Тип сиру: напівтвердий.
- Тип молока: з пастеризованого коров’ячого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: щільна, закрита, ламка.
- Колір: молочно-білий.
- Смак: солоний, з нотками цитрусу, кислуватий (у молодих сирів).
- Термін визрівання: від 8 днів до 12 місяців.
Склад комплекту для приготування сиру «Карфіллі»:
- Заквашувальна культура для сиру «Карфіллі» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту – у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10 % від обсягу молока
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Карфіллі».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност
Успіхів Вам у домашньому сироробстві!
Ще не було питань.
Мітки: сир кайрфіллі, закваска для сиру кайрфіллі, приготувати сир кайрфіллі, домашній сир кайрфілліє, твердий сир будинку, сир карфіллі, італійські закваски, закваски Даниско, закваски Далтон, закваски Danisco, закваски Хансен, закваски Hanse