Для густої сметани з м'яким ніжним смаком та "безочних" сирів (на 50 л і 500 л)

105 грн.
Є в наявності

Мезофільно-термофільна закваска XPL-30 фірми Хансен є сумішшю мезофільної гомоферментативної та термофільної культури. Культура є хорошим структуроутворювачем, надає продукту м'якого смаку, не продукує виділення газу CO2. Використовується для виготовлення сметани, загущення кефіру, формує густу консистенцію. Також відмінно підходить для виготовлення м'яких та напівтвердих сирів без ока. 

Особливості культури XPL-30: консистенція готового продукту густа, в'язка, м'який смак та низьке постокислення.

Оптимальні режими ферментації сметани: 30 - 35 ° С, 12 - 14 годин. Збільшення температури скорочує час приготування.

Склад:

  • Lactococcus lactis підвид cremoris,
  • Lactococcus lactis підвид Lactis,
  • Streptococcus thermophilus

Вид закваски: мезофільно-термофільна (за посиланням відкриються всі мезофільно-термофільні закваски).

Найближчі АНАЛОГИ: Закваска для сметани SC 301 (Даніско)

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 50 л, то на упаковці буде вказано вагу та норму внесення на заданий об'єм молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, яка містить 50 U (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. Для розрахунку ваги сухої закваски необхідно зважити на ювелірних вагах культуру, відняти вагу порожнього пакета (8 грам), а потім кількість закваски розрахувати пропорційно вашому об'єму молока. Такий розрахунок необхідно робити кожен раз, тому що кількість закваски в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фаговою альтернативністю партій). Об'єм молока, на який розрахований пакет, при цьому залишається незмінним.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Татьяна / 30.01.2022
Какая дозировка на один литр сливок для образования сметаны? Спасибо.
Администратор Светлана
На 1 л сливок необходимо 0,02 г сухой закваски
Олег / 25.12.2021
Яка температура пастеризації молока на кефір?
Администратор Светлана
1 способ (медленный): Пастеризацию молока проводят при t = 63-65 °С в течении 30 минут при постоянном помешивании (чтобы молоко равномерно нагревалось). Ускорить процесс нельзя, потому как не все патогенные бактерии погибнут, необходимо выдержать молоко в температурном диапазоне 63-65 °С не менее 20 минут (можно 30 минут). Затем необходимо молоко быстро охладить, можно поставить кастрюлю в холодную воду со льдом.

2 способ (быстрый): Пастеризацию молока проводят при t = 70-72°С (при нагревании молоко следует перемешивать). Как только молоко достигло нужной температуры, кастрюлю следует закрыть крышкой и дать постоять 30 секунд. Через 30 секунд кастрюлю помещают в емкость с холодной водой (можно использовать большую раковину или ванну). Следует быстро охладить до требуемой температуры согласно рецепту.
Галина / 23.10.2021
Скажите ,пожалуйста, этой закваски для сметаны нет в меньшем объеме?
Администратор Светлана
Мезофильно-термофильная закваска XPL-30 Хансен только объемом на 500 л
Домашняя сметана на закваске
Домашняя сметана на закваске
Благодаря высокому содержанию жира сметана очень питательна, поэтому ее рекомендуют употреблять при истощении организма, малокровии, нарушении аппетита. Сметана содержит органические кислоты, микроэлементы калий, кальций, железо, массу витаминов – А,..

Рекомендовані товари

Мітки: закваска для сметани Хансен, купити мезо-термофільну закваску Хансен в Україні, термофільна закваска з болгарською паличкою купити Україна, купити закваски Хансен в Україні, закваски Хансен Україна, закваски Hansen Україна, закваска XPL-30 Хансен

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока для сыроделия

Пастеризация молока –..

Особенности приготовления сыров из козьего молока