Захисна культура для свіжих сирів та кисломолочної продукції на 50 л, 500 л, 1000 л

120 грн.
Є в наявності

FreshQ 4 - являютє собою суміш традиційних молочнокислих мікроорганізмів, що забезпечують відсутність розвитку небажаних дріжджів або плісені в кисломолочних продуктах. Ефект пригнічення дріжджів та плісені базується на активній участі культур, що містяться в складі FreshQ, в ферментації.

Склад: 

  • Lactobacillus paracasei
  • Lactobacillus rhamnosus

Особливості та основні характеристики: культура не замінює стартерну закваску! Додається в комбінації зі звичайними заквасочними культурами при виробництві ферментованих молочних продуктів, наприклад, в йогуртах, сметані, свіжих сирах (НЕ в напівтвердих і твердих сирах!).

Застереження. Застосування дози меншої від рекомендованої може стати причиною небажаних змін в якості продукції, зниження ефективності виробництва, можливих порушень процесу ферментації та підвищеного ризику бактеріофагових атак.

Оптимальна температура сквашування: 32 - 40 °С, температура інкубації залежить від продукту, в якому використовується культура.

Вид закваски: захисна (за посиланням відкриється список всіх захисних заквасок).

Розрахунок норми внесення закваски: якщо ви придбали закваску на 50 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій гранульованій формі (закваски Chr. Hansen (Хансен) випускаються у вигляді гранул)
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється разом із основною закваскою. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 24 місяці.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Chr. Hansen (Данія)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Ирина / 08.09.2023
Это закваска только для кисломолочных продуктов?В твердый сыр можно добавить?
Администратор Светлана
FreshQ 4 - это защитная культура для кисломолочных продуктов и свежих сыров, для твердых сыров необходимо использовать другую культуру, которая будет бороться с нежелательной микрофлорой р. Listeria и р. Clostridium

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Какой сыр лучше всего делать для продажи
КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ  ВЫХОД СЫРА ?

КАКОЙ НОРМАЛЬНЫЙ ВЫХОД СЫРА ?

Количество сыра, кото..

Производство ТВОРОГА разными способами