Порошок (фіксанал) для самостійного створення 250 мл буферного розчину pH 6,86, що дає змогу здійснювати періодичну перевірку на точність рН-метрів різних марок і виробників.
Приготування буферного розчину: для приготування калібрувального (буферного) розчину береться пластикова або скляна посудина 250 мл з видимими поділками об'єму. У посудину висипають фіксанал і через лійку акуратно наливають дистильовану або деіонізовану воду (з температурою, що дорівнює 25 °C), об'єм доводять до 250 мл і розмішують. Калібрувальний розчин готовий.
Величина pH для калібрувального розчину залежить від температури. Ця залежність вказана в таблиці на звороті пакета з фіксаналом. Для точного калібрування електродів з використанням буферних розчинів необхідно вимірювати температуру, за якої використовується розчин. Після цього прилад має бути прокалібрований за відповідним значенням pH.
Занурте pH метр у розчин, що має температуру 25 °C, злегка помішуючи протягом приблизно 30 сек. Зачекайте поки показання на екрані/дисплеї приладу стабілізуються. Як правило, калібрування проводиться обертанням підлаштування гвинта. Значення, які показує прилад, мають збігатися з відомим значенням pH калібрувального розчину.
Буферні розчини псуються під впливом повітря, тому їх слід зберігати в герметичних ємностях.
Виробник: Китай
Ще не було питань.
Рекомендуємо почитати
Созревание и хранение сыра
После приготовления в..
Вздутие и трещины на сыре: причины и способ устранения
Вздутие (вспучивание)..
Создание натуральной сырной корки (покрытие сырной корки маслом)
Главное преимущество ..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..