До комплекту входить закваска, фермент та інструкція приготування
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    низький

25 грн.
Є в наявності

Зовсім не схожа на інші сирні сорти італійська Страчателла складається з так званих сирних пасм, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.

Продукт являє собою молодий сир білого кольору з ніжною вершковою консистенцією. Виробництво почалося у бідному італійському містечку Апулія. Метою сироварів у той час було позбутися відходів від виготовлення моцарели. Але, як виявилося, і такий спосіб допоміг виявити щось нове у сирному ділі. У сироварнях також зустрічається використання нереалізованої моцарели – результат ідентичний. Для цього фермери сирну масу клали у гарячу сироватку або підсолений розчин, далі розтягували і рвали на пасма і кидали у чан з вершками. Звідси і назва страчателли: strattore у перекладі з італійської – розтягнути, а stracciare – порвати.

Цікаво, що досі невідомо, хто автор такої унікальної рецептури – поєднання сирних пасм моцарели з жирними вершками. Головне, такий дивовижний продукт має надзвичайний ніжний смак і відіграє важливу роль у традиційній кухні Італії. Завдяки високій калорійності він є досить ситним, що дозволяє стримувати почуття голоду на довгий час.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Італія;
  • Тип сиру: м’який.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: сирні пасма.
  • Колір: білий.
  • Смак: кисломолочний.
  • Термін визрівання: свіжий сир.

Склад комплекту для приготування сиру «Страчателла»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Страчателла» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

Рівень складності приготування: низький

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.

Вихід готового сиру: 15-17  % від обсягу молока

Додатково: для приготування будуть потрібні ультрапастеризовані вершки 10 %

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Страчателла».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Ще не було питань.

Страчателла (рецепт приготування)
Страчателла (рецепт приготування)
Сир Страчателла являє собою сирні пасма, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.Продукт являє собою молодий сир білого кольору ..

Рекомендовані товари

Мітки: Закваска для сиру страчателла, купити закваску для сиру страчателла, як приготувати сир страчателла, рецепт приготування сиру страчателла, італійські закваски, закваски Даниско, закваски Хансен, сир страчателла, закваска страчателла

Рекомендуємо почитати

Получение сырного сгустка

Получение сырного сгустка

Один из немаловажный ..

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

СОЗРЕВАНИЕ МОЛОКА при производстве сыра

Главная цель созревания&n..

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

АКТИВНАЯ и ТИТРУЕМАЯ кислотность молока

Активная кислотность выра..