- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:низький
Зовсім не схожа на інші сирні сорти італійська Страчателла складається з так званих сирних пасм, які знаходяться під солонуватими густими вершками. Цей сорт вважається справжнім делікатесом, з якого, в основному, виготовляють популярне морозиво – страчателла.
Продукт являє собою молодий сир білого кольору з ніжною вершковою консистенцією. Виробництво почалося у бідному італійському містечку Апулія. Метою сироварів у той час було позбутися відходів від виготовлення моцарели. Але, як виявилося, і такий спосіб допоміг виявити щось нове у сирному ділі. У сироварнях також зустрічається використання нереалізованої моцарели – результат ідентичний. Для цього фермери сирну масу клали у гарячу сироватку або підсолений розчин, далі розтягували і рвали на пасма і кидали у чан з вершками. Звідси і назва страчателли: strattore у перекладі з італійської – розтягнути, а stracciare – порвати.
Цікаво, що досі невідомо, хто автор такої унікальної рецептури – поєднання сирних пасм моцарели з жирними вершками. Головне, такий дивовижний продукт має надзвичайний ніжний смак і відіграє важливу роль у традиційній кухні Італії. Завдяки високій калорійності він є досить ситним, що дозволяє стримувати почуття голоду на довгий час.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Італія;
- Тип сиру: м’який.
- Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: сирні пасма.
- Колір: білий.
- Смак: кисломолочний.
- Термін визрівання: свіжий сир.
Склад комплекту для приготування сиру «Страчателла»:
- Заквашувальна культура для сиру «Страчателла» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
Рівень складності приготування: низький
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.
Вихід готового сиру: 15-17 % від обсягу молока
Додатково: для приготування будуть потрібні ультрапастеризовані вершки 10 %
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Страчателла».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!
Ще не було питань.
Мітки: Закваска для сиру страчателла, купити закваску для сиру страчателла, як приготувати сир страчателла, рецепт приготування сиру страчателла, італійські закваски, закваски Даниско, закваски Хансен, сир страчателла, закваска страчателла