СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

25 грн.
Є в наявності

Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена (у кульках) і тверда.

Моцарела має форму неправильної кулі діаметром від 3 до 10 см, продається свіжою, тільки-но приготованою. Найсмачніша моцарела – giornata, тобто приготована сьогодні або напередодні. Зазвичай, моцарела не зберігається довго, максимум – декілька днів у розсолі з сироватки. Для тривалого зберігання сиру моцарели без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.

Моцарела має пружну і еластичну структуру та м’який молочний смак. Цей сир відомий своєю здатністю ставати тягучим при нагріванні, так що для приготування лазаньї, кальцоне та піци без Моцарели не обійтися.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Італія;
  • Тип сиру: розсільний, напівм’який, витяжний.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: пружна, еластична.
  • Колір: білий.
  • Смак: молочний.
  • Термін визрівання: свіжий.

Склад комплекту для приготування сиру «Моцарела італійська»:

  1. Заквашувальна культура для сиру «Моцарела» (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10-12  % від обсягу молока

Додатково: для приготування сиру «Моцарела італійська» знадобляться гумові господарські рукавички, адже сир буде гарячим.

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Моцарела італійська».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Оксана / 02.02.2021
Добрый вечер. Подскажите можно с этим набором делать моцареллу с лимонной кислотой?
Администратор Светлана
В данный набор входит термофильная закваска, поэтому нет необходимости добавлять лимонную кислоту.
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена..
..
..
..

Рекомендовані товари

Рекомендуємо почитати

Что необходимо для домашнего сыроделия
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..