СКЛАД: закваска + фермент + рецепт
  • Рейтинг:
  • Модель:
    0011
  • Доступно:
    100 шт.
  • Рівень складності:
    середній

18 грн.
Є в наявності

Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена (у кульках) і тверда.

Моцарела має форму неправильної кулі діаметром від 3 до 10 см, продається свіжою, тільки-но приготованою. Найсмачніша моцарела – giornata, тобто приготована сьогодні або напередодні. Зазвичай, моцарела не зберігається довго, максимум – декілька днів у розсолі з сироватки. Для тривалого зберігання сиру моцарели без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.

Моцарела має пружну і еластичну структуру та м’який молочний смак. Цей сир відомий своєю здатністю ставати тягучим при нагріванні, так що для приготування лазаньї, кальцоне та піци без Моцарели не обійтися.

Характеристики готового сиру:

  • Країна походження: Італія;
  • Тип сиру: розсільний, напівм’який, витяжний.
  • Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
  • Текстура: пружна, еластична.
  • Колір: білий.
  • Смак: молочний.
  • Термін визрівання: свіжий.

Склад комплекту для приготування сиру «Моцарела італійська»:

  1. Термофільна закваска (Dalton, Італія)
  2. Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)

При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!

Рівень складності приготування: середній

Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.

Вихід готового сиру: 10-12  % від обсягу молока

Додатково: для приготування сиру «Моцарела італійська» знадобляться гумові господарські рукавички, адже сир буде гарячим.

УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Моцарела італійська».

Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.

Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.

Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.

Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Оксана / 02.02.2021
Добрый вечер. Подскажите можно с этим набором делать моцареллу с лимонной кислотой?
Администратор Светлана
В данный набор входит термофильная закваска, поэтому нет необходимости добавлять лимонную кислоту.
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела італійська (рецепт приготування)
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена..
..
..
..

Рекомендовані товари

Ви дивилися

Ароматоутворююча закваска LEUCONOSTOC (Алче)

Ароматоутворююча закваска LEUCONOSTOC (Алче)

Для посилення вершкового аромату та для газоутворення
75 грн.

Рекомендуємо почитати

Что необходимо для домашнего сыроделия
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
Хранение молока после дойки

Хранение молока после дойки

Даже если вы держите ..