- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена (у кульках) і тверда.
Моцарела має форму неправильної кулі діаметром від 3 до 10 см, продається свіжою, тільки-но приготованою. Найсмачніша моцарела – giornata, тобто приготована сьогодні або напередодні. Зазвичай, моцарела не зберігається довго, максимум – декілька днів у розсолі з сироватки. Для тривалого зберігання сиру моцарели без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.
Моцарела має пружну і еластичну структуру та м’який молочний смак. Цей сир відомий своєю здатністю ставати тягучим при нагріванні, так що для приготування лазаньї, кальцоне та піци без Моцарели не обійтися.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Італія;
- Тип сиру: розсільний, напівм’який, витяжний.
- Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: пружна, еластична.
- Колір: білий.
- Смак: молочний.
- Термін визрівання: свіжий.
Склад комплекту для приготування сиру «Моцарела італійська»:
- Заквашувальна культура для сиру «Моцарела» (Dalton, Італія)
- Фермент молокозсідальний (Reniplus, Іспанія)
При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10-12 % від обсягу молока
Додатково: для приготування сиру «Моцарела італійська» знадобляться гумові господарські рукавички, адже сир буде гарячим.
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Моцарела італійська».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!