- Модель:0011
- Доступно:100 шт.
- Рівень складності:середній
Моцарела – це легендарний італійський сир білосніжного кольору групи Паста Філата (витяжні сири), який традиційно отримують з молока чорних буйволиць. Але можна приготувати моцарелу зі звичайного коров’ячого молока. Існує 2 варіанти моцарели: топлена (у кульках) і тверда.
Моцарела має форму неправильної кулі діаметром від 3 до 10 см, продається свіжою, тільки-но приготованою. Найсмачніша моцарела – giornata, тобто приготована сьогодні або напередодні. Зазвичай, моцарела не зберігається довго, максимум – декілька днів у розсолі з сироватки. Для тривалого зберігання сиру моцарели без замилювання поверхні сирної скоринки слід приготувати спеціальний розчин із захисною культурою.
Моцарела має пружну і еластичну структуру та м’який молочний смак. Цей сир відомий своєю здатністю ставати тягучим при нагріванні, так що для приготування лазаньї, кальцоне та піци без Моцарели не обійтися.
Характеристики готового сиру:
- Країна походження: Італія;
- Тип сиру: розсільний, напівм’який, витяжний.
- Тип молока: з коров’ячого, козячого або овечого молока (використовувати тільки домашнє молоко).
- Текстура: пружна, еластична.
- Колір: білий.
- Смак: молочний.
- Термін визрівання: свіжий.
Склад комплекту для приготування сиру «Моцарела італійська»:
При покупці набору на 100 л молока мірна ложечка у ПОДАРУНОК!
Рівень складності приготування: середній
Термін зберігання комплекту: 1 місяць у холодильнику, 1 рік за умов зберігання закваски у морозильній камері, а ферменту - у холодильнику.
Вихід готового сиру: 10-12 % від обсягу молока
Додатково: для приготування сиру «Моцарела італійська» знадобляться гумові господарські рукавички, адже сир буде гарячим.
УВАГА! До комплекту входить докладна роздрукована інструкція приготування сиру «Моцарела італійська».
Перед замовленням обов’язково ознайомтеся з рецептурою приготування сиру і проаналізуйте наявність необхідного інвентарю та обладнання у вас вдома. Все обладнання повинно бути чистим та продезінфікованим.
Із сироватки, що залишиться після приготування сиру, приготуйте ніжну та корисну рікотту або сир Брюност.
Для збільшення виходу готової рікоти та отримання її більш м'якою і бархатистою використовують спеціальну сіль для рікоти.
Хай Вам щастить у домашньому сироділлі!

Рекомендуємо почитати
Что необходимо для домашнего сыроделия
Сыроделие кажется не ..
Важность КИСЛОТНОСТИ МОЛОКА в сыроделии
При переработке как с..
Почему готовый СЫР МОЦАРЕЛЛА НЕ ВЫТЯГИВАЕТСЯ после нагревания?
Для того, чтобы сыр М..
Хранение молока после дойки
Даже если вы держите ..